FOTO: InfoBijeljina.com

Lomljenjem slavskog kolača Boračka organizacija opštine Ugljevik večeras je obilježila krsnu slavu-Mitrovdan.

Obilježavanje slave počelo je danas  Svetom liturgijom u ugljevičkom Hramu Svete Petke Paraskeve i parastosom za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske /VRS/ iz ovog kraja.

Porodice poginulih boraca, saborci i predstavnici opštine Ugljevik odali su počast i položili cvijeće na gradskom trgu kod centralnog spomen-obilježja.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković istakao je da borci ove podmajevičke opštine slavu dočekuju sjećajući se poginulih saboraca.

"Danas ćemo se pomoliti Svetom Dimitriju da pomogne da imamo što veća prava i da podari zdravlje, sreću i radost porodicama poginulih i demobilisanih boraca VRS", rekao je Marinković.

Krsnu slavu borcima čestitao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, istakavši da porodice poginulih i borci VRS moraju biti na prvom mjestu u društvu.

"Naša dužnost i obaveza je da pomažemo najosjetljivije kategorije društva, porodice poginulih, ratne vojne invalide i demobilisane borce koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske", rekao je Perić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )