FOTO: null

Opštinska boračka organizacija /OBO/ Modriča zatražiće od nadležnih organa Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ i vlasti Republike Srpske iniciranje izmjene zakona kojim bi se obezbijedila veća prava demobilisanim borcima, zaključak je sa sjednice

Članovi Skupštine su sinoć istakli da su demobilisani borci socijalno najugroženija kategorija boračke populacije Republike Srpske, zbog čega je zatražena mjesečna isplata boračkog dodatka borcima prve i druge kategorije.

Predsjednik ove organizacije Milutin Vračević rekao je da modrički borci traže da svi učesnici odbrambeno-otadžbinskog rata dobiju pravo na borački dodatak koji bi bio srazmjeran vremenu provedenom u jedinici.

Zahtjev Skupštine je da se demobilisanim borcima prve kategorije omogući banjsko liječenje, zdravstvena zaštita kojom su obuhvaćeni članovi porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

"Na prostoru Modriče kategorisano je oko 5.000 boraca, od kojih je 2.500 učlanjeno u opštinsku Boračku organizaciju", rekao je Vračević i istakao da članarinu plaća samo 250 članova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )