FOTO: null

Predstavnici Boračke organizacije grada Doboj položili su danas kamen-temeljac za izgradnju spomen-obilježja poginulim borcima u Parku narodnih heroja u Doboju, bez saglasnosti gradske uprave.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić rekao je novinarima da provode aktivnosti na prikupljanju neophodne dokumentacije da bi se pristupilo izgradnji spomenika.

Bijelić je na novinarsko pitanje o legalnosti današnjeg polaganja kamena-temeljca, rekao da ovim činom samo požuruju gradsku administraciju, te da ima informaciju da će na narednoj sjednici Skupštine grada biti donesena odluka o izmjeni regulacionog plana.

On očekuje da će spomenik biti izgrađen do kraja godine isključivo donatorskim sredstvima, pošto su, kako je naveo, sredstva koja su doznačena gradskim budžetom zaustavljena.

Bijelić je naveo da je iz kabineta gradonačelnika zvanično upućen dopis da se na drugi dan Vaskrsa održi sastanak o aktuelnoj problematici sa Boračkom organizacijom.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Doboj Miladinko Kovačević rekao je da su mjesni odbori preuzeli teret ispunjavanja aktivnosti na prikupljanju potpisa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića.

Kovačević ne očekuje previše od sastanka, ali da će eventualne prijedloge razmatrati na sjednici Predsjedništva gradske Boračke organizacije.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić potvrdio je da je uručen poziv da se 14. aprila održi razgovor o navedenoj problematici.

On je naveo da će na narednoj Skupštini grada biti i rasprava o spomen-obilježju, te izmjeni regulacionog plana da bi se stekli zakonski uslovi da se sve odradi na propisan način.

Vasilić nema odgovor zašto je danas položen kamen-temeljac, a da se nije sačekala zakonska procedura, "pošto niko iz gradske uprave ne spori navedenu lokaciju".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )