FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković povodom nastupajućeg praznika Božića uručili su danas jednokratnu novčanu pomoć od 32.500 KM porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima od p

U ugljevičkom Centru za kulturu 325 porodica dobilo je po 100 KM, a sredstva su izdvojena iz opštinskog budžeta. 

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić istakao je da je tradicija u ovoj pomdajevičkoj opštini da se povodom Božića dodjeljuju novčane naknade porodicama najzaslužnijih za stavranje Republike Srpske i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima. 

"Okupili smo se da podijelimo radost nastupajućeg praznika zajedno sa porodicama poginulih i invalidima rata. Imamo odličnu saradnju sa boračkom organizacijom", rekao je Perić i dodao da je Ugljevik jedna od prvih opština koja je riješila stambeno pitanje porodica poginulih boraca. 

On je prisutnima poželio srećne novogodiše i božićne praznike. 

Predsjednik Boračke organizacije opštine Ugljevik Jovan Marinković istakao je da je dužnost i obaveza Boračke organizacije da porodicama poginulih i invalidima rata pomaže, a da one koji su dali živote za slobodu i Republike Srpsku pominje kako bi se sačuvala uspomena na njih. 

On je napomenuo da je budžet Boračke organizacije za ovu godinu 160.000 KM, koliko je izdvojeno iz budžeta opštine Ugljevik. 

"Nastojimo da što više pomognemo ove porodice, i to činimo tokom cijele godine. Naša želja je da pomognemo i demobilisane nezaposlene borce jer su oni u nezavidnom položaju, bez ikakvih novčanih primanja", rekao je Marinković. 

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 301 borac iz Ugljevika, a 648 su invalidi rata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )