FOTO: null

Bijeljinska „gruntovnica“ preseljena je u tzv. „Mićinu zgradu“, kako Bijeljinci zovu stambeno-poslovni objekat u ulici Dušana Baranina

Bijeljinska zemljišno-knjižna kancelarija Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove preseljena je na novu lokaciju u ulici Dušana Baranina gdje, prema informacijama do kojih su došli novinari magazina Istina, iznajmljuju privatni poslovni prostor od blizu 400 kvadrata, plus podrumske prostorije, po cijeni od 10.000 maraka mjesečno!

„Gruntovnica“, kako građani najčešće nazivaju ovu značajnu instituciju koja se bavi regulisanjem imovinsko-pravnih poslova građana i države, donedavno je bila smještena u zgradi bijeljinskog suda. Ali, s obzirom da od stupanja novog zakona o katastru u RS „gruntovnice“ više nemaju dodirnih tačaka sa sudovima, zemljišno-knjižna kancelarija preseljena je na novu lokaciju. I tu ne bi bilo ništa čudno da nova gruntovnica nije smještena u tzv. „Mićinoj zgradi“ koja je, po tvrdnjama bijeljinske opozicije u vlasništvu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića? Da li to znači da Mićić naplaćuje 10.000 KM mjesečne zakupnine od gruntovnice? Ili opozicija laže da je zgrada njegova? Ili je zgrada Mićićeva a pomenuti poslovni prostor je u vlasništvu nekoga drugog? Bilo kako bilo, neko će dobro da se „opari“ od državne kirije.

Cijeli članak pročitajte u novom broju narodnig magazina Istina

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )