FOTO: Nezavisne

ZVORNIK - Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je danas da je šteta od bujičnih potoka prijavljena u 20 mjesnih zajednica u ovom gradu, a najgora situacija je u naselju Cer gdje je voda ušla u šest kuća i isto toliko pomoćnih objekata i garaža.

Ivanović je obilazeći poplavljena područja rekao da je i putna infrastruktura pretrpjela štetu, gdje je došlo do prekida saobraćajnica i pokretanja klizišta.
 
"Ekipe Službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne brigade su na terenu i pomažu stanovništvu u poplavljenim područjima da prebrode novonastale probleme uzrokovane obilnim padavinama i bijučnim potocima", rekao je Ivanović novinarima.
 
Voda je ušla u šest kuća u naselju Ceru, te Đulićima i Oraovcu po jednu, dok su aktivirana i pojedina klizišta, stvoreni nanosi blata i kamenja na putevima, a pod vodom je i poljoprivredno zemljište.
 
Radnici Službe civilne zaštite, Profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice i Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja su na terenu.
 
Angažovana je mehanizacija za čišćenje, a prioritet su domaćinstva gdje je voda ušla u kuće, kao i lokalni putevi gdje ima dosta nanosa blata i šljunka.
 
Zvorničko područje zahvatile su obilne padavine tokom protekle noći i prethodnog dana, prouzrokujući nagli porast bujičnih potoka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )