FOTO: InfoBijeljina

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković danas je, povodom Međunarodnog dana žena, posjetio Radojku Mekić, majku tri poginula borca Vojske Republike Srpske, i Nadu Janković, majku dva poginula borca, te im uručio po 200 KM.

Marinković je podsjetio da se svake godine majkama poginulih boraca na 8. mart dodjeljuje novčani poklon, te da će danas za njih 47 biti podijeljeno po 100 KM, a za četiri majke po 200 KM.
 
"Naš motiv je da sve majke poginulih boraca osjete da nisu zaboravljene, ovo je simboličan poklon, ali i dokaz da nikada nećemo zaboraviti porodice naših poginulih saboraca", rekao je Marinković novinarima.
 
On je dodao da je osmomartovski prijem ove godine izostao zbog poštovanja epidemioloških mjera, te da se novčani pokloni uručuju na kućnim adresama.
 
Majka poginula tri sina Radojka Mekić zahvalila je za današnji poklon.
 
"Moja tuga za sinovima Draganom, Goranom i Zoranom nikada neće proći, ovdje imamo uvijek podršku od rukovodstva Boračke oragnizacije i opštine Ugljevik, nikada nas nisu zaboravili", rekla je Mekićeva novinarima.
 
Poklon je uručen i Nadi Janković, koja je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila sinove Miroslava i Stanimira.
 
"Miroslav je imao 24 godine kada je poginuo, a Stanimir 22 godine. Živim sa tugom i bolom, imam kćerku i unučad, koji su mi jedina utjeha", rekla je Jankovićeva.
 
Ona je istakla da o majkama poginulih boraca brine Boračka organizacija Ugljevika, kojoj je zahvalila za to.
 
Zajedno sa Marinkovićem, majke poginulih boraca posjetio je i predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )