FOTO: glassrpske

Fudbaleri banjalučkog Borca pobijedili su sinoć u gostima bijeljinski Radnik rezultatom 1:3 i izbili na drugo mjesto na tabeli Premijer lige BiH.

Zbog bolesti, povreda i kartona, treneri Radnika i Borca, Darko Nestorović i Marko Maksimović, nisu mogli da računaju na sedam, odnosno pet igrača.
 
Borac je bio bolji u prvih 45 minuta, imao je inicijativu i želio da dođe do vođstva.
 
Borac je tek u 42. minutu slomio otpor Radnika. Goran Zakarić je divno pronašao Almedina Ziljkića u šesnaestercu Semberaca, a ovaj savladao Dalibora Kozića i postigao sedmi gol u sezoni za 1:0 u korist Borca.
 
Radnik je krenuo u napad i već u 52. minutu prvim golom u sezoni Saše Novakovića, nakon kornera Marka Milenkovića, izjednačio na 1:1.
 
Sedam minuta kasnije, jedanaesterac za Borac, koji je rasplamsao strasti predstavnika dva kluba na tribinama, a siguran sa bijele tačke je bio Goran Zakarić za novo vođstvo Borca.
 
U 86. minutu je stavljena tačka na ovu utakmicu. Dejan Meleg je izveo slobodan udarac, lopta je stigla do grčkog internacionalca Panajotisa Moraitisa, koji je postigao svoj prvi gol u Premijer ligi BiH otkako je stigao iz podgoričke Budućnosti za 1:3, što je bio i konačan rezultat utakmice.
Premijer liga BiH, 24. kolo - petak: Mladost Doboj-Kakanj - Zrinjski 1:1, Radnik - Borac 1:3.
 
Danas od 15.00 časova igraju Krupa - Tuzla Siti i Sloboda - Željezničar, a od 17:00 Sarajevo - Široki Brijeg.
 
U ponedjeljak, 5. aprila, u 18.00 časova sastaju se Olimpik i Velež.
 
Tabela: Sarajevo 49, Borac i Široki Brijeg 44, Zrinjski 42, Velež 41, Željezničar 38, Tuzla Siti 37, Mladost DK 23, Sloboda 22, Radnik 20, Olimpik 19 i Krupa 14.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )