FOTO: null

Advokat Jasmina Koričić (61) iz Bihaća ubijena je u eksploziji nepoznate naprave koja je aktivirana ispred njene advokatske kancelarije u ulici Bihaćkih branilaca u naselju Gornje Prekunje.

Prema nezvaničnim informacijama, naprava koja je bila povezana s vratima eksplodirala je u petak oko osam časova, kada je nesrećna žena pokušala da otvori vrata, piše Glas Srpske .

Izvor blizak istrazi je rekao da nije riječ o napravi velike razorne moći, ali da su geleri bili kobni po Koričićevu, jer je naprava eksplodirala neposredno pored njenih nogu.

- Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi. Za sada se utvrđuje gdje je tačno naprava bila postavljena. Da li je žrtva nagazila na nju, da li je aktivirana otvaranjem vrata… Jedno je sigurno, bomba nije bačena već je ranije postavljena s vanjske strane - rekao je ovaj izvor.

Naglasio je da Koričićeva nije uspjela ni da otvori vrata kancelarije kada je došlo do eksplozije, a usljed zadobijenih povreda preminula je na licu mjesta.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona saopšteno je da se eksplozija dogodila u 8.20 časova i da se okolnosti zločina još utvrđuju. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" u petak policija nije imala osobu osumnjičenu za ovo ubistvo.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić je rekao da policija nema informacija da je advokat Koričić imala neke prijetnje.

- Pokrenuli smo obimnu istragu i provjeravaćemo sve njene slučajeve, klijente. Provjerićemo da li ima svjedoka koji su nešto vidjeli ili čuli - kazao je Šiljdedić.

Prema nezvaničnim informacijama, stradanje Koričićeve snimile su kamere s obližnjih objekata, ali je u to vrijeme bila gusta magla, pa su snimci loši.

Motiv ovog ubistva nije poznat, Koričićeva nije radila krivične postupke već građanske parnice, najčešće ostavinske rasprave i alimentacije.

Bišćani pričaju da bi možda mogući motiv ovog događaja mogao biti to što je ona na sebe preuzela da naplati dugove od dužnika njenog brata, koji je umro.

- Ona je nakon smrti brata u ime porodice preuzela na sebe naplaćivanje dugova putem svoje advokatske kancelarije. Njen brat je bio biznismen i njemu su neki poslovni partneri ostali dužni. Međutim, ne mora da znači da se tu krije motiv njenog ubistva - rekao je jedan od poznanika Koričićeve, ne želeći da se predstavi.

Ovo ubistvo šokiralo je brojne građane Bihaća, a advokati ovog kraja i brojni Bišćani zgroženi su ovim ubistvom u mafijaškom stilu.

Arifa Čaušević, koja živi preko puta advokatske kancelarije ubijene, kazala je da je ujutro čula eksploziju i krik.

- Izišla sam na vrata, ali nisam ništa primijetila, pošto je između moje kuće i kancelarije bio nabacan snijeg. Nisam ni slutila da se desila tragedija, da Jasmina leži ispred svojih vrata mrtva - ispričala je Čauševićeva.

Ovaj zločin osudili su rukovodstvo i članovi Regionalne advokatske komore Bihać, gdje za Koričićevu imaju samo riječi hvale.

- Ovo je akt terorizma, bezuman, podmukao i kukavički napad. Tražimo od nadležnih da preduzmu sve aktivnosti radi pronalaska počinilaca ovog gnusnog zločina - saopšteno je iz Regionalne advokatske kancelarije Bihać.


Karijera

Jasmina Koričić rođena je 1954. godine u Bihaću, gdje je završila Gimnaziju, a Pravni fakultet u Sarajevu. Radila je na poslovima pravnika u Opštini Bihać. Deset godina je obavljala poslove sudije Suda udruženog rada u Bihaću, a bila je i predsjednik Opštinskog suda za prekršaje, te predsjednik Višeg suda za prekršaje u Bihaću. U advokaturi je već 18 godina, a radila je uglavnom oblast građanskog prava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )