FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Bijeljini do danas nema zaraženih virusom korona, a pod nadzorom je 136 osoba koje su doputovale iz zaraženih područja, saopšteno je iz Bolnice "Sveti Vračevi".

Vršilac dužnosti direktora ove javne zdravstvene ustanove Milica Lovrić demantovala je dezinformacije objavljene na jednoj televiziji i pozvala medije da odgovorno rade svoj posao, kao što ga rade i ljekari.

"U vrijeme kad nam je na prvom mjestu zaštita ljudskih života nisu nam potrebne dezinformacije, stoga odgovorno tvrdim da Bolnica u Bijeljini do danas nema nijednu osobu registrovanu na kovid-19“, navodi se u saopštenju.

Lovrićeva je istakla spremnost ove zdravstvene ustanove da se u slučaju oboljelih odgovorno i profesionalno suoče sa tretmanom, kako struka nalaže.

"Bijeljinska bolnica raspolaže sa testovima za pacijente koji imaju simptome, sa medicinskom opremom za liječenje inficiranih paacijenata, kao i zaštitnom opremom za osoblje", navodi se u saopštenju.

Lovrićeva podsjeća da se testovi koriste isključivo za pacijente koji imaju simptomatologiju, a indikacije za testiranje postavlja isključivo infektolog.

"Odgovorno tvrdim da imamo stručan kadar koji profesionalno i odgovorno procjenjuje situaciju i u ime zdravstvenih radnika, koji su prvi na braniku zaštite ljudskih života kad su u pitanju ovakve situacije, apelujem na medije da profesionalno i odgovorno rade svoj posao, ljekarski neka prepuste nama", poručila je Lovrićeva.

Prema njenim riječima, potreban je timski rad na plasiranju istinitih informacija građanima.

"Sve činimo u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske, u cilju da zajedno pobijedimo ovu pošast", navela je Lovrićeva.

Ona je dodala da su ljekari, ne samo bijeljinske bolnice, nego i cijele Republike Srpske spremni da odgovorno reaguju i da rade svoj posao, a to očekuju i od medija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )