FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Dječak, težak 3,4 kilograma, prva je beba rođena u karantinu bijeljinske operacione sale, saopšteno je iz Bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini.

"Dječak je rođen u noćnim satima 24. marta, porodilja je iz Zvornika, starosne dobi 32 godine, a kojoj je prije dva dana uzet bris zbog sumnje na korona virus, čiji rezultat stiže tokom dana", ističu iz Bolnice.

Prorodilja se javila ljekarima u bijeljinskoj bolnici i odmah su preduzete sve medicinske procedure u vanrednim okolnostima.

Porodilja je odmah smještena u karantin, a potom u operacionu salu koja je adaptirana i opremljena za pacijente sa sumnjom na korona virus.

Tim ljekara bijeljinske bolnice, na čelu sa anesteziologom Sanjom Dabić i ginekologom Milivojem Pelemišem, pristupio je carskom rezu porodilje koji je uspješno završen.

Porodilja se osjeća dobro, kao i beba koja je izolovana od majke dok ne stignu rezultati, a uzet je i bris bebe, navode iz Bolnice.

Iz Bolnice napominju da je spremnost zdravstvenih radnika bolnice da reaguju u vanrednim okolnostima još jednom potvrđena.

"Svoje zdravlje i opredjeljenje za časno i odgovorno obavljanje posla koji rade, stavili su u službu rađanja novog života i zaštite zdravlja svih građana. Stanje majke i bebe dobro je, a mi im želimo brz oporavak. Javnost ćemo obavijestiti o rezultatima testiranja", navodi se u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )