FOTO: null

Petogodišnjem Mladenu Živanoviću iz Bijeljine, kojem su pronađene nepravilne diferencijacije na mozgu, neophodan je hitan detaljan pregled ljekara specijaliste. Porodica koja je u teškoj materijalnoj situaciji, nije u mogućnosti obezbjediti čak ni odlazak

Međutim,ovo nije jedini problem sa kojim se ova porodica bori. Njihova  petomjesečna beba u prvom je stadijumu razvoja bronhitisa, a zaražena je i nekom vrstom kožne bolesti.

Neuslovi u kojima živi ova četveročlana porodica glavni su krivci za bolest njihove djece, jer nakon katastrofalnih poplava Živanovići žive u memljivoj trošnoj kući čiji su zidovi puni vlage.

Jedini izvori prihoda su im 105 maraka dječijeg dodatka, a ostale troškove pokrivaju nadničarenjem u ljetnjem periodu, dok im zima, kako kažu, najteže pada jer nemaju gdje da zarade.

Malog Mladena često boli glava, ljekari tvrde da mogu da nastanu ozbiljne posledice ukoliko se ne obavi hitan specijalistički pregled neurologa u Banjaluci. 

Suočeni sa teškom  finansijskom situacijom, Živanovići nisu  u mogućnosti  da plate troškove puta do Banjaluke. Mladenova majka Mirjana apeluje za pomoć, jer  od skromnog dječijeg dodatka koji primaju teško podmiruju i ove osnovne životne potrebe.

"Već drugi put ističe mi uputnica, jer nemam mogućnosti da obezbjedim djetetu dalje liječenje. Moja jedina želja je da Mladen ozdravi, a za ostalo ćemo se snalaziti kao i do sada”, kaže Mirjana. 

Dječakova majka kaže da je molila za pomoć sve redom i da je jedina pomoć koju je do sada dobila u novčanom iznosu  jeste pomoć od dr Zlatka Maksimovića.

“Obraćala sam se za pomoć kod gradonačelnika Miće Mićića, dobila sam odbijenice. Dva, tri puta šaljem molbu za pomoć i oni me odbijaju. Molila sam i Centar za socijalni rad da mi pomogne, jedva su mi dali nešto novca da kupim inhalator za Mladena", kaže Mirjana.

Porodica Živanović moli sve dobre ljude za pomoć, a jedina želja koju imaju je ozdravljenje njihove djece. Nadamo se da će kao i do sada humanost pobijediti!

Broj telefona Mirjane Živanović :

+387 6040 00 036

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )