FOTO: Srpska Info

Rukovodstvo i članovi Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo uputili su telegram saučešća porodicama nastradalih koleginica i kolektivu JU OŠ “Kovačići” te učenicima i roditeljima učenika te škole povodom tragične pogibije četiri radnice u blizini Sarajeva.

– S bolom i nevjericom primili smo tragičnu i tužnu vijest da su porodice, kolege, učenici, roditelji i prijatelji ostali bez dragih osoba i profesionalaca, koje su dale ogroman doprinos u vaspitanju i obrazovanju djece. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo upućuje iskreno saučešće porodicama nastradalih kolegica, kolektivu JU OŠ “Kovačići”, učenicima i roditeljima škole te svim zaposlenima u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

Da im Uzvišeni Allah dž.š. podari najljepši džennet. Amin – navodi se u telegramu saučešća Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.
Teška saobraćajna nesreća dogodila kada je automobil skliznuo sa saobraćajnice u rijeku Miljacku. U nesreći su poginule radnice OŠ “Kovačići”, profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica škole, koje su se vraćale sa sahrane svoje kolegice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )