FOTO: null

Bokserski klub Radnik bio je domaćin trećeg kola Premijer lige BiH na gradskom stadionu u Bijeljini, gdje su ugostili 14 ekipa iz svih dijelova BiH. Domaći bokseri su opravdali očekivanja i bili daleko najuspješnija ekipa i u ovoj rundi, te su tako zadrža

Treće kolo Premijer lige BiH u boksu održalo se kako je i predviđeno 04. aprila 2015. godine u Bijeljini, a BK Radnik se pokazao kao vrhunski organizator, dok je semberska publika opravdala svoju dobro poznatu reputaciju. Ponovno je odziv boksera bio sjajan i veliki broj ljubitelja ove plemenite vještine mogao je uživati u nizu mečeva dobrog kvaliteta, a u onim najzanimljivijim se mogla vidjeti „otvorena borba“ što je publiku diglo na noge.

Istisnskom spektaklu prisustvovale su brojne zvanice iz svijeta sporta, među kojima su bili predsjednik bokserskog saveza Hrvatske Bono Bošnjak, direktor reprezentacije BiH Almedin Fetahović, te živa legenda boksa na našim prostorima, Tadija Kačar. Gost bijeljinskih boksera bio je i gradonačelnik Bijeljine, gospodin Mićo Mićić.

Učešće u trećem kolu Premijer lige BiH uzelo je 15 klubova, održana je 21 borba a najuspješniji su ponovo bili bokseri Radnika koji su i branioci titule. Od 11 boraca koliko ih je predstavljalo domaću ekipu, njih osam je zabilježilo pobjede, dva meča su završena neriješenim rezultatom, a samo jedan predstavnik Radnika je poražen. Drugoplasirana ekipa je ekipa BK Sarajevo ali sa mnogo manje bodova od Radnika koji je ovom pobjedom dodatno učvrstio prvu poziciju na tabeli.

U trećem kolu Premijer lige pored ekipe domaćina nastipili su i bokserski klubovi: „Ilidža“, „Sarajevo“, „Ljubuški“, „Mostar“, „Banovići“, „Glasinac“ – Sokolac, „Drina“ – Zvornik, „Radnički“ – Lukavac, „Tuzla“, „Jedinstvo“ – Brčko, „Bihać“ i „Leotar“ – Trebinje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )