FOTO: null

Lukić je mlad i perspektivan igrač koji iz Bijeljine karijeru nastavlja u Oberdorfu iz Basela. Omladinsku školu prošao je u FK ,,Radnik", igrao je još i za FK ,,Mladost,, iz Obarske i Goricu Pučile, na poziciji lijevog beka. U Basel je otišao preko menadž

Bojan je ovaj vikend odvojio vrijeme za portal InfoBijeljina, gdje nam je u kratkom intervjuu ispričao o svojim počecima, planovima za budućnost, a kompletnu izjavu vam donosimo u daljem tekstu.


1. Za početak nam reci kako si se baš odlučio da treniraš fudbal i ispričaj nam nešto o svojim počecima?

- Fudbalom sam počeo da se bavim od svoje šeste godine. Živio sam pored stadiona u Bijeljini i većinu vremena sam provodio na terenu gledajući drugu djecu sa strane kako treniraju. Posle određenog vremena odlučio sam da se upišem. I od tog dana do danas fudbal mi je na prvom mjestu. Punih 14 godina treniram. Omladinsku školu sam završio u već pomenutom FK Radnik sa kojima sam nastupao u Premier ligi BiH. Istu tu ligu igrao sam i sa FK Mladost iz Velike Obarske, a drugu ligu RS sam igrao za Goricu iz Pučila. Takođe mogu reći da je ta ista Gorica bila odskočna daska u daljem nastavku karijere.


2. Otkud baš Švajcarska i Bazel, kako je došlo do saradnje?

- Na preporuke nekih ljudi iz Bijeljine koji se bave mladim igračima stupio sam u kontakt sa menadžerom iz Bazela, Vladimir Tešić. Kao svakom mladom igraču iz naše države želja je da zaigra u inostranstvu, pa sam tako otišao na probnu utakmicu i zadovoljio ljude iz kluba. 


3. Kakvi su uslovi za fudbalere tamo, uslovi treniranja, u pogledu sa našim, kako bijeljinskim tako i uopšteno BiH?

- Što se tiče uslova u Svajcarskoj i BiH, ne možemo porediti, jer BiH nema uslove, ne ulaže niko u fudbal. Dok ovde svaki prosječan klub ima minimalno 3-4 terena za treniranje, plastična trava, prirodna trava. Treninzi po evropskim standardima, ipak su to sve treneri sa licencama dok kod nas svako može biti trener. 


4. Kako je kotiran klub Oberdof trenutno, ima li još igrača sa ovih prostora?

- Oberdorf se trenutno takmiči u 2. regionalnoj ligi Svajcarske. Što se tiče igračkog kadra, tu su razne vrste nacionalnosti. Počevši od Njemaca, Svajcaraca, Italijana, Brazilaca, Francuza i naravno 5 igrača sa naših prostora koji su nastupali za Partizan, OFK Beograd, Železnik Beograd, Borac Banja Luka... 


5. Koliko dnevno treniraš, koliko je tu odricanja i angažovanja, kako sve usklađuješ?

- Ovde sam došao sa jednim razlogom, a to je da treniram, igram i ništa drugo. To su jedine moje obaveze ovde. Treniram 4 puta sedmično i plus utakmica. Naravno tu su individualni treninzi, vježbe trčanje.


6. Na koliko si potpisao ugovor i kakvi su ti planovi za budućnost?

- Za početak ugovor sam potpisao na 6 mjeseci. Planovi za budućnost su mi da zadovoljim svojim radom i svojim igrama na terenu i produžim ugovor na ljeto. Pored svega se nadam da se neću zadržati u ovoj ligi i da ce tu biti poziva u neke jače klubove i lige, jer u ovoj državi u kojoj se ulaže u fudbal uvijek ima i može da te neko vidi.

Na kraju razgovora se možemo samo zahvaliti Bojanu na odvojenom vremenu za naš portal.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )