FOTO: FIBA

Sjajan trijumf za utjehu! Košarkaši Srbije savladali su SAD 94:89 u razigravanju od 5. do 8. mjesta i tako donekle “zaliječili rane” zbog ispadanja u četvrtfinalu.

Srbija je silovito krenula u meč. Na krilima sjajnog Bogdana Bogdanovića koji je vezao četiri trojke, “orlovi” su stekli ogromnu prednost nakon prvih 10 minuta 32:7. Amerikanci su očito još bili pod utiskom ispadanja od Francuske pa su u potpunosti zakazali u uvodnim minutama.

U drugom periodu Amerikanci su uspjeli da se vrate u meč. Sjajni Voker i Mičel su pokrenuli svoj tim koji je do odmora uspio da priđe na samo minus 4 (40:44). Ubacili su 33 poena i bili veoma raspoloženi.

“Orlovi”su zatim uspjeli da čuvaju prednost tokom treće četvrtine iako je rival nastojao da preokrene.

Na početku posljednje četvrtine Srbija je podigla nivo igre u odbrani pa je SAD četiri minuta bio bez koša. Trojkom odličnog Lučića ekipa Aleksandra Đorđevića je stekla 13 poena viška (85:72). Amerikanci se nisu predavali pa su preko Barnsa smanjili na  81:87. Ipak, Bogdanović je opet vratio prednost na dvocifrenu. Voker je opet donio neizvjesnost kada je smanjio na 87:91. Međutim, poeni Bogdanovića i Jokića sa linije slobodnih bacanja su osigurali mirnu završnicu.

Bogdan Bogdanović je odigrao još jednu sjajnu partiju i ubacio je 28 poena, dok je Vladimir Lučić dodao 15 poena. Kod Amerikanaca Herison Barns imao 22 poena.

U meču za peto mjesto Srbija će igrati protiv boljeg iz duela Poljske i Češke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )