FOTO: null

Račun Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ blokiran je jer firma ,,Veteran SiM,, nije redovno Bobar banci vraćala rate kredita za koje je BORS bio jemac.

Iz BORS-a je saopšteno da sadašnje rukovodstvo ove organizacije nema nikakve veze sa preduzećem "Veteran SiM", niti blokadom računa, već da su to problemi naslijeđeni iz ranijeg perioda, kada je BORS-om upravljalo prethodno rukovodstvo.

"Međutim, sadašnje rukovodstvo BORS-a se odmah angažovalo na rješavanju ovog i svih drugih problema koji opterećuju i otežavaju rad Boračke organizacije, te će zahtijevati da svi odgovorni za sve propuste nastale u radu ove organizacije odgovaraju za svoje postupke", dodaje se u saopštenju.

Iz BORS-a podsjećaju da je prethodno rukovodstvo ove organizacije ugovorom o jemstvu od 4. avgusta 2011. godine prihvatilo da bude jemac za kredit Bobar banke firmi "Veteran SiM" iz Bijeljine, čiji je osnivač Boračka organizacija grada Bijeljina.

"Veteran SiM" je osnovan kao DOO s ciljem da zaposli određeni broj boraca i ratnih vojnih invalida, a potpisivanjem jemstva prema Garantnom fondu Republike Srpske BORS je preuzeo obavezu da navedeni iznos kredita vrati ukoliko to "Veteran SiM" nije u mogućnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )