FOTO: null

Blizu 2.000 građana Semberije i Mačve okupilo se danas na platou ispred Slobomir P Univerziteta u Bijeljini kako bi na miran i dostojanstven način izrazili podršku vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i drugim uhapšenim radnicima banke.

Saboru podrške prisustvovao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković, predstavnici lokalnih vlasti Bogatića, Badovinaca i sela Popovi. 

Mirno protestujući, građani su nosili transparente podrške. 

Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković rekla je da Slobodanu Pavloviću i njegovoj porodici daje podršku, prvenstveno kao Bijeljinka i Semberka. 

"Pavlović i njegova porodica, kao i radnici Kompanije `Slobomir` neopravdano i neosnovano preživljavaju teške trenutke, a to je samo još jedan dokaz da Sud i Tužilaštvo BiH rade selektivno, pod političkim pritiscima i instrukcijama", rekla je Markovićeva novinarima. 

Ona je navela da je protiv Slobodana Pavlovića i Pavlović banke montiran politički proces, a da su razlozi za to poznati Draganu Mektiću, Mladenu Bosiću i drugim istaknutim članovima SDS-a. 

"Oni u saradnji sa SDA i funkcionerima te bošnjačke partije imaju sad veliki uticaj na Tužilaštvo i Sud BiH. Naravno da se bave samo time koga od Srba koji nisu po njihovoj volji i na njihovoj strani treba procesuirati i šta uraditi protiv njih", rekla je Markovićeva. 

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Dragan Đurđević izrazio je zadovoljstvo što su građani Republike Srpske, Semberije i Mačve prepoznali da je ovo trenutak odbrane Republike Srpske i njenih ekonomskih institucija. 

"Sigurno je da u budućnosti, ako propadne Pavlović banka i Slobomir P univerzitet, ako se ekonomski uruše grad Bijeljina i Republika Srpska, ne vidim nijedan razlog da iko ostane da živi ovdje, a posebno ne u BiH", rekao je Đurđević. 

On je odao priznanje Slobodanu Pavloviću za sve što je učinio za Bijeljinu. 

Jedan od organizatora sabora podrške Pavloviću, Milisav Trifunović iz bijeljinskog sela Popovi, rekao je da je skup naroda organizovan da bi se pružila snažna podrška Slobodanu Pavloviću i radnicima Pavlović banke koji su, kako kaže, nepravedno pritvoreni. 

"Narod iskazuje nezadovoljstvo jer je Slobodan Pavlović za nas najveći srpski dovrotvor i ako njemu sudimo onda se zapitajmo gdje smo to mi danas", rekao je Trfunović. 

Na skupu podrške Slobodanu Pavloviću pročitana su pisma podrške. Skupu su se obratili i predstavnici Srpske kraljevske akademije, Asocijacija inovatora i naučnika, predstavnici Sindikata finansijskih organizacija Republike Srpske, opštine Bogatić, sela Popovi i Badovinci. 

Organizatori skupa su mjesne zajednice Popovi u Republici Srpskoj i Badovinci u Srbiji, koje spaja Pavlovića most na Drini - prva velika investicija američkog biznismena srpskog porijekla Slobodana Pavlovića u otadžbini. 

Sud BiH ukinuo je juče rješenje o pritvoru vlasniku Pavlović banke Slobodanu Pavloviću i radnicima ove banke LJiljani Garić, Petru Laziću i Blagu Blagojeviću. 

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH 11. februara su, prema nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili Slobodana Pavlovića, te još tri službenika Pavlović banke zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem Pavlović banke. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )