FOTO: Tanjug

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Entoni Blinken ocijenio je da je „predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prekršio Ustav BiH i Dejtonski sporazum potpisivanjem zakona koje je ranije poništio Kristijan Šmit“.

Blinken je na Tviteru napisao da „SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH i odluke visokog predstavnika“.
 
-Potpisivanjem zakona kojim se odbijaju ovlašćenja visokog predstavnika od strane predsjednika RS Milorada Dodika krši se Ustav Bosne i Hercegovine i podriva Dejtonski sporazum. Sjedinjene Američke Države podržavaju OHR, Bosnu i Hercegovinu i njen suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter - naveo je Blinken.
 
Milorad Dodik potpisao je juče izmjene i dopune Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske, koje je Šmit „poništio“ 1. jula, a kojim se ukida obaveza objavljivanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku Republike Srpske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )