FOTO: null

U javnim i privatnim vrtićima u Bijeljini redovan program predškolskog obrazovanja u ovoj godini obezbijeđen je za 844 djece, što je blagi rast u odnosu na prethodnu godinu kada je u vrtićima bilo 808 djece, navodi se u izvještaju gradskog Odjeljenja za d

U jedinom javnom vrtiću "Čika Jova Zmaj" i tri privatna vrtića u gradu 200 djece uključeno je u pripremni program pred polazak u školu, koji finansijski podržava Vlada Republike Srpske. 

Predškolskim obrazovanjem je kroz rad šest klubova za djecu u Bijeljini obuhvaćeno 400 djece, od kojih 47 u pripremnom programu pred polazak u školu. 

U izvještaju se ukazuje na značaj privatnog partnerstva sa javnim u oblasti predškolskog obrazovanja, uz podatak da je od ukupnog broja registrovanih predškolskih ustanova u Republici Srpskoj njih 36 u privatnom sektoru, a za 15 je osnivač društvena zajednica. 

Pripremni program pred polazak u školu za djecu koja nisu pohađala vrtić u ovoj godini organizovan je i za 50 djece u Osnovnoj školi "Meša Selimović" u Janji i školi "Dositej Obradović" u Suvom Polju za 18 djece. 

Ovim programom je u Bijeljini ukupno obuhvaćeno 315 djece, što je 32 odsto od broja djece koja treba da budu upisana u školu. 

Strategijom razvoja grada planirano je da se do 2018. godine obuhvat djece u predškolskim ustanovama podigne na 35 odsto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )