FOTO: null

Narodni poslanik dr Zlatko Maksimović ukazao je javnosti na probleme sa kojima se danas suočavaju mještani semberskih sela Gradac i Velika Obarska, a koji su nastali zbog besmislenih poteza i očitih zloupotreba u cilju izborne promocije od strane trenutno

Obnovu mosta u selu bijeljinski Gradac gradska uprava je počela prije mjesec dana što je aktuelni načelnik iskoristio za samopromociju karakterišući ovaj projekat kao kapitalnu investiciju od izuzenog značaja za mještane Gradca i Obarske. Na kraju ispotivilo se da je u pitanju izborna obmana i laž koja je ovim ljudima samo donijela probleme.

"Ovdje sam saznao od naših sugrađana da su problemi veliki. Mašine su od juče počele da napuštaju gradnju ovog mosta, a kao što vidite, danas nijedne mašine nema. Danas se ovdje ništa ne radi. Problemi koji postoje, prema riječima mještana ovog sela, su neriješeni imovinsko pravni odnosi, jer Grad nema dozvolu za izgradnju ovog mosta. Tragedija je još veća u tome što se svi ovi radovi odvijaju u jeku poljoprivredne sezone tako da kombajni i druge teške mašine ne mogu koristiti ovaj putni pravac", istakao je dr Maksimović na pres konferenciji napominjući da je trenutni gradonačelnik mještanima ovih sela obećao da će dovesti pitku vodu ali da je i to obećanje koje nije ispunio. 

"Na ovom projektu nisu sinhronizovani odnosi između vodovoda, gradske uprave, izvođača, što je izazvalo razne svađe, prepiranje po ovom pitanju. I to me ne čudi jer sve ovo radi na brzinu samo zbog izbora. Naravno da ne treba raditi samo zbog izbora, naravno da ne treba raditi ništa na brzinu, treba se dogovarati sa svojim narodom i treba uvijek raditi sa svojim narodom. Nedavno su ovdje bili drugi ljudi koji su ozvaničili Bog zna kako završetak ovog mosta, Bog zna kako veliki projekat, a kada su nastali problemi njih uopšte nema. To nije korektno prema ovim selima i ovom narodu i naravno da ćemo mi ovo ispraviti", dodao je Maksimović.

Simić Jovan iz zaseoka Poljare je istakao da je ovdje problem što niko nije ispitao šta je bio problem sa starim mostom a preko noći je počet da se radi novi. 

"Uopšte nije opterećenje ispitivano, reperi, visinske razlike, što su jako bitne u gradnji, posebno mostova", naglasio je Simić.

Tešo Cvijetinović, iz Velike Obarske, navodi da je sve što se dešava oko ovog mosta veoma neozbiljno.

"Ovo je stvarno neozbiljno, zna se ko može da gradi mostove, to su specijalizovane firme, mostogradnja a ne obični radnici. Ovo nije urađeno kako treba. Ovo je bruka", rekao je Cvijetinović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )