FOTO: null

Kulturni identitet je nešto što pomaže malim narodima da opstanu, te u manjim sredinama kulturna politika treba biti što jača, poručio je danas u Banjaluci glumac Dragan Bjelogrlić.

Bjelogrlić smatra da je kulturna politika neophodna, kao što je neophodna i privredna, ekonomska i uopšte politika razvoja. 

"Nije slučajno da se političari kulture i poljoprivrede sjete u predizbornim kampanjama. To su za narode koji žive na Balkanu najznačajnije grane, jer od jedne živimo fizički, a druga čovjeka hrani na duhovnom nivou", rekao je Bjelogrlić prije početka foruma "Misli pozitivno", koji su za studente u Banjaluci organizovali predstavnici Pokreta "Pozitivna Srpska". 

Bjelogrlić je novinarima rekao da će u spontanom i iskrenom razgovoru studentima pokušati da prenese svoja viđenja života na ovim prostorima. 

"Ne vjerujem da postoje univerzalna rješenja problema koja se tek tako mogu primijeniti, ali ću pokušati da studentima približim neka svoja životna iskustva", dodao je Bjelogrlić. 

Predstavnik Pokreta "Pozitivna Srpska" Vojislav Savić izrazio je zadovoljstvo što su forumi koje organizuje ovaj pokret sve posjećeniji. 

"Cilj nam je da studentima približimo iskustvo ljudi koji su ostavili traga svojim radom i borbom kada je bilo najteže, te poručiti im da se vrijedi boriti i ostati na ovim prostorima", dodao je Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )