FOTO: null

Pokazala je Crvena zvezda da mora još da uči u evroligaškim okršajima. Još jednom su jurili prednost rivala, bili blizu Baskonije, ali su na kraju mogli samo da čestitaju protivniku (63:70).

- Slabo smo počeli meč, oni su odmah preuzeli kontrolu i došli do prednosti koju su praktično održavali tokom cele utakmice. Mi smo par puta uspeli da spustimo na pet-šest razlike, ali smo na to trošili previše energije i onda kada nam treba taj jedan atom snage oni pogode trojku ili slobodno bacanje. Teško je vratiti se protiv ovako dobre ekipe . I pored svega nemamo razloga za žal, nije smak sveta, Baskonija je dobila Real u Madridu, to je ekipa koja je svima davala po 90 poena, a mi smo ih spustili na 70. Idemo dalje – objašnjava Simonović i dodaje da sudije nisu imale nikakav uticaj na iskod meča.

Priznao je Milko Bjelica da je navikao da igra na poziciji krilnog centra, ali i da se trudi da igra sve bolji na „petici“. Njegovu igru, ali i partiju celog tima su dobro „pročitali“ rivali što je bilo vidljivo na parketu.

- Igrali su drugačiju odbranu od onoga na šta smo mi navikli, pogotovo na početku utakmice. Dobro su branili igru dva na dva što je nama otežalo posao i tako su napravili razliku. Mi smo se borili i nedostajalo nam je malo sreće. Sada moramo da izvučemo pouke i da nastavimo dalje – kaže Bjelica.

Nisu crveno-beli odigrali sjajno, mada su i pored toga imali šansu u završnici.

- Teško je nadoknaditi zaostatak kada tako dobrom protivniku daš toliko lakih poena. Možda smo u završnici na dva-tri minuta pre kraja meča imali šansu, ali smo brzopletom igrom u napadu to propustili da materijalizujemo.

Neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih već u ponedeljak očekuje „večiti derbi“.

- Partizan je pokazao da ima čvrst i jak tim sa dosta kvalitetnih igrača. Ritam je jak i ciljevi su veliki. Posle tog duela imamo tri meča u nizu na gostovanjima i svesni smo da treba da se okrenemo narednim utakmicama, da na treningu eliminišemo nedostatke i probamo da ostvarimo pobede – jasan je Bjelica.

Slično razmišljanje ima i Simonović.

- Napravićemo analizu ovog meča i onda početi sa pripremama za Partizan. Za njih moramo da imamo snage hteli to ili ne, moramo, niko nas ne pita. Bićemo maksimalno motivisani, jedina razlika je u tome što oni imaju više dana za pripremu i odmor nego mi – zaključio je Simonović.

ZABRANA ZA GUDURIĆA

Za razliku od prethodnih mečeva ovog puta je Marku Guduriću bilo zabranjeno da razgovara sa medijima. Nije poznato šta je razlog ovakve odluke, ali mladi košarkaš naglašava da nije do njega.

- Nije do mene, takav je dogovor – kratko je prokomentarisao Marko.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )