FOTO: null

Osumnjičeni za 33 teške krađe Emir Balto (31) iz Sarajeva, koji je u četvrtak pobjegao iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti, a zatim uhapšen u Jajcu, pušten je da se brani sa slobode.

Kako je rečeno u CJB Banjaluka, poslije saslušanja utvrđeno je da nema osnova za pritvor. Kazali su da će protiv Balta biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu, koji će ga teretiti za djela koja je počinio.

Ovaj Sarajlija osumnjičen je da je od početka 2015. do aprila ove godine provalio u više stanova na području Banjaluke, iz kojih je ukrao robu vrijednu 130.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je između ostalih provalio u stanove sudija Ustavnog suda RS Duška Medića i Stake Gojković.

- Birao je imovinu, odnosno objekte poznatijih i bogatijih Banjalučana. Specijalizovao se za provale lomljenjem cilindara na bravama. Ukradene stvari je nosio u Sarajevo i prodavao - kazao je izvor blizak istrazi.

Balto je u srijedu uveče uhapšen u Banjaluci. U ovdašnjem Centru javne bezbjednosti je prenoćio, a u četvrtak ujutro je iskoristio nepažnju policajaca koji su ga čuvali i pobjegao. Na ulici je zaustavio taksi, koji ga je odvezao do Jajca, gdje uhapšen.

U CJB Banjaluka su naglasili da će biti pokrenuta unutrašnja istraga da bi bilo utvrđeno na koji način je Balto pobjegao iz policije i ko je za to odgovoran. Nisu željeli da otkrivaju druge detalje.

Balto je od ranije poznat po činjenju krivičnih djela i osuđivan je. U sarajevskom Kantonalnom sudu 2005. godine osuđen je na tri godine zatvora zbog razbojništva i krađa. Krajem 2008. godine ranjen je u Sarajevu kada je u ulici Sagradžije pokušao da na silu uđe u "reno" Nedima B., koji je izvukao pištolj i pucao u tlo. Rikošetirani metak pogodio je Balta u nogu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )