FOTO: glassrpske

BEOGRAD - Ivan Todorov novi je ambasador Srbije u BiH, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Današnjim objavljivanjem ukaza predsjednika Srbije okončana je procedura postavljanja četvoro novih ambasadora Srbije, među kojima je i Todorov, koji je do sada bio ambasador u Mađarskoj.
 
Novi ambasador Srbije u Austriji je bivši ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević, a u Saudijskoj Arabiji nekadašnji ambasador u Egiptu Dragan Bisenić, dok je za ambasadora Srbije pri Unesku postavljena Roksanda Ninčić, bivši šef Misije Srbije pri EU i OEBS-u.
 
U saopštenju je navedeno da je Todorov bivši profesionalni sportista, višestruki prvak SFRJ i Balkana u džudou, osvajač mediteranske i evropske medalje i učesnik Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine. Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Beogradu, a doktorirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.
 
Todorov je bio generalni sekretar i predsjednik Upravnog odbora Sportskog društva Crvena zvezda, a obavljao je, između ostalog, funkcije predsjednika Balkanske džudo federacije i potpredsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.
 
Predsjednik je Savjetničkog borda Predsjednika Evropske džudo federacije i direktor za razvoj Svjetske džudo federacije.
 
Radio je u Bezbednosno-informativnoj agenciji, a od 2018. do 2023. godine obavljao je dužnost ambasadora Srbije u Mađarskoj.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )