FOTO: null

Novoimenovana stečajna upravnica bijeljinske Bobar banke Dušanka Novaković preuzela je danas funkciju, nakon što je dosadašnji stečajni upravnik Goran Lalić zatražio razrješenje.

Novaković je za portal CAPITAL kratko potvrdila da je preuzela dokumentaciju banke, ali je istakla da još nije uspjela detaljno sve da pregleda, tako da konkretniju ocjenu dosadašnjeg toka stečajnog postupka sada ne može dati.

„Preuzela sam funkciju i određenu dokumentaciju koju detaljno moram proučiti s obzirom na to da je se radi o dosta složenom stečaju“, kazala je Novaković koja je ranije bila direktor Agencije za bankarstvo RS.

Okružni privredni sud u Bijeljini razriješio je, na lični zahtjev, Gorana Lalića dužnosti stečajnog upravnika Bobar banke i na ovu funkciju imenovao Dušanku Novaković.

Lalić, koji je razriješen 31. avgusta, je drugi stečajni upravnik Bobar banke koji na lični zahtjev napušta ovu funkciju, a prije njega to je učinio Lazo Đurđević.

Stečaj u Bobar banci otvoren je 24. januara 2017. godine, kada je za stečajnog upravnika imenovan je Đurđević Lazo.

Agencija za bankarstvo RS je krajem novembra 2014. uvela prinudnu upravu u Bobar banku, jer nije radila u skladu sa zakonom. Nepun mjesec kasnije banci je oduzeta dozvola za rad i pokrenut je postupak likvidacije, a početkom 2017. otvoren je stečaj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )