FOTO: null

Imali smo tri dana da se pogledamo u oči, da se stisnemo i probamo da igramo dobru utakmicu, rekao je igrač Partizana pred derbi Superlige

Verbalne varnice koje su izbile u svlačionici posle utakmice sa Vršcem, između trenera Aleksandra Džikića i kapitena Novice Veličkovića, na sreću po Partizan nisu prerasle u požar. Temperaturu je ohladila uprava razgovorom sa obojicom. Nesporazimi su arhivirani, a na dnevnom redu je vječiti derbi u 2. kolu "Mocart Superlige", čiji je trofej poslednje dvije godine upravo u vlasništvu najvećeg rivala, Crvene zvezde, koja će večeras biti domaćin u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Zvezda ima prednost domaćeg terena. U našim susretima to ima posebnu težinu. Dobar su tim, imaju uspješnu sezonu - kratko je preko klupskog sajta poručio Aleksandar Džikić, pod čijim stručnim nadzorom crno-bijeli, s obzirom na sve okolnosti koje ih prate u poslednje dvije sezone, predstavljaju najčvršćeg protivnika crveno-bijelima.

Računajuči kup utakmice u domaćem i regionalnom šampionatu, trenutni skor je 4-4 otkako Džikić vodi crno-bijele. Partizan je slavio prošle godine u polufinalu nacionalnog kupa, jednom u domaćem šampionatu i Jadranskoj ligi u kojoj je ove godine jedini nanio poraz crveno-bijelima u regularnom djelu sezone ABA lige. Izgubio je tri puta u finalu Superlige, u prvom dijelu ovosezonske regionalne lige, ali i u finalu Kupa Radivoja Koraća, s tim da Džikić, zbog trovanja nije bio na klupi u Nišu. Ipak, istorijat vječitih derbija dug više od šest decenija pokazao je da "papir" često ne igra važnu ulogu kada se na terenu nađu dva velika rivala, pa makar i u derbi zakoračili umorni, u lošoj formi...

- Protiv Zvezde ne smijemo da imamo ni minut loše igre kao protiv Vršca, da bismo samo pomislili da možemo da uradimo nešto. Imali smo tri dana da se pogledamo u oči, da se stisnemo i probamo da igramo dobru utakmicu - jasan je srpski reprezentativac i jedan od najstandardnijih u crno-bijelom dresu ove sezone, Stefan Birčević.

Hvali Zvezdu, ali u isto vrijeme vjeruje u sebe i svoj tim.

- Iako je nesrećno ispala u Evroligi, Zvezda ima izvanrednu sezonu. Ne znam u kakvom sastavu će igrati, ali mi prevashodno treba da gledamo nas i da našu igru što više popravimo, a ne da previše razmišljamo o Zvezdi kao Zvezdi. Tek je početak Superlige. Moramo da se zbijemo i da odigramo kvalitetno - direktan je Birčević. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )