FOTO: null

Na radost ljubitelja filmske umjetnosti sinoć je u Bijeljinu stigao putujući bioskop pod nazivom „Operacija kino“.

Nakon gostovanja u Bratuncu, Foči, Čapljini, Stocu, Ravnom, Ljubuškom, Livnu, Tomislavgradu, Istočnom Novom Sarajevu, Mostaru, Višegradu, Tjentištu i Trebinju, Operacija kino sinoć je stigla u Bijeljini.

Dvodnevna manifestacija otvorena je projekcijom filma Brooklyn, a svi posjetioci i večeras će imati priliku da uživaju u još jednoj filmskoj projekciji pod zvjezdanim nebom.

Koordinator projekta "Operacija kino" Danica Bakuva u razgovoru za portal Bijeljina Danas navela je da je ove godine konstrukcija platna drugačija u odnosu na prošlu, te da je platno par metara veće što posjetiocima daje poseban doživljaj gledanja filma.

"Lokacija održavanja filmskih projekcija planirana je ispred Centra za kulturu, međutim zbog velikih dimenzija platna, bili smo prinuđeni da promijenimo lokaciju, tako da će se projekcije filmova održavati na Gradskom trgu." rekla je nam je Danica.

Kada je riječ o odabiru filmova koji će se prikazivati Ona je navela da se za svaki grad ciljano predlažu filmovi koji će biti prilkazani, međutim, ukoliko domaćini ne žele da se neki film prikaže u njihovom gradu, onda pošalju zamjenu.

"Večeras je trebao biti prikazan film Inesa Tanovića Naša svakodnevna priča, međutim, zbog tehničkih problema zamijenjen je crtanim filmom Zootropola." navela je Bakuva dodajući da je ovaj crtani film pokazao u prethodnih par gradova veliko interesovanje publike, posebno najmlađih, što je bilo presudno da upravo taj film odaberu kao zamjenu.

Za kraj razgovora, Danica je iskoristila priliku da pozove sve zainteresovane građane da i večeras dođu u velikom broju i uživaju u još jednoj filmskoj projekciji, te da se pridruže njihovoj stranici www.operacijakino.ba, gdje se mogu potpuno besplatno registrovati i pogledati preko 300 različitih filmova.

Po završetku gostovanja u Bijeljini, "Operacija kino" nastavlja svoj put u druge gradove.

Tokom mjeseca jula putujuće kino posjetiće još devet gradova: Brčko, Gračanica, Kiseljak, Gornji Vakuf Uskoplje, Posušje, Goražde, Žepče, Prijedor i Konjic.

U mjesecu avgustu putujići bioskop, napraviće kratku pauza tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, nakon kojeg nastavlja svoju turneju sve do 28. septembra.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )