FOTO: null

Prepoznati značaj škole za trudnice je od esencijalne važnosti za svaku buduću majku.

Ona omogućava najbolji način pripreme trudnice za porod, omogućava kvalitetnu edukaciju trudnice kako bi mogla da prati svaku fazu poroda, uči vas da aktivno učestvujete u samom činu poroda, obezbjeđuje vam sigurnost da bez straha i panike krenete da rodite svoju bebu. Da biste se što bolje pripremile za dolazak vaše bebe, te za lakši i sigurniji porod tu je za vas prva škola za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj u skolpu Udrženja građana za zaštitu I rekreaciju omladine u Bijeljini, čiji je osnivač, educator I vodtelj predivna pedijatrijska sestra Ana Tikveša,  

Obuka trudnica započinje ulaskom u treći trimestar uz neophodnu saglasnost ljekara. Sam početak obuke trudnica obuhvata teorijski dio upoznavanja sa stanjem trudnoće, prvim znacima poroda i toka poroda, kao i vježbanje.

Bio Save kompanija prepoznala je značaj škole za trudnice, te za naše drage buduće mame, koje učestvuju u prvoj privatnoj školi za trudnice u Bijeljini, omogućila besplatno pohađanje škole prilikom pohranjivanja matičnih ćelija u najboljoj njemačkoj banci VITA34. 

Program vježbi obuhvata vježbe disanja, mišićne relaksacije, fizičke vježbe, a od trideset šeste nedjelje i vježbe napinjanja, ukoliko trudnica nije pod terapijom, te je dobila od ljekara pismeno odobrenje.

“Škola za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj u sklopu Udruženja građana za zaštitu I rekreaciju omladine postoji od 25. Jula prošle godine U Bijeljini je ovo zvanično prva škola za ovu namjenu sa edukovanim kadrom koji ima licencu za ovu vrstu rada. U rad su uključeni pedijatri, ginekolozi, pedijatrijske sestre I babice. Osim psihofizičke pripreme u školici postoji obuka I za njegu novorođenčeta, organizovana predavanja u vidu interaktivnih radionica, praktična I teorijska obuka o dojenju. Do sada je školu pohađao tridesetak trudnica sa bijeljinske regije I okolnih mjesta”, rekla je Ana Tikveša, pedijatrijska sestra I educator za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj

Kroz program škole, trudnice se pripremaju, pored psihofizičke pripreme (poboljšanje koncentracije, uspješne relaksacije i primjene određenih tipova disanja), i za prve korake materinstva, te za period koji ih čeka poslije poroda (dojenje i problemi koji se nameću.

“Prvi put u Bijeljini imamo priliku da se sastanemo na jednom ovakvom mjestu, koje pored aktivne psihofizičke pripreme za trudnice nudi I jednu predivnu, toplu atmosferu punu ljubavi I brige. Važnost ovakvog jednog udruženj trebala bi da bude prepoznata I podržana od strane mnogih organizacija, kao I drugih udruženja, te da kroz zajednički trud omogučimo trudnicama da što lakše I bezbolnije donesu na svijet jedno novo biće”, rekla nam je buduća majka.

Da bi se trudnice dobro pripremile za porod, potrebno je da se tokom trudnoće spremaju fizički – kako bi stekle kondiciju, i psihički – da bi se oslobodile straha od poroda i nepoznanica vezanih za njega. Dobro pripremljena trudnica zna kako treba da reaguje u određenoj fazi poroda – i tako pomogne i sebi i bebi.

Više informacija svakako možete dobiti na školi za trudnice,  kao I u Biosave kompaniji (sajt www.biosave.ba )

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )