FOTO: printscreen

Reditelj Antoan Fjukua snimaće biografski film "Majkl" o svjetski čuvenom pop pjevaču Majklu DŽeksonu (1958-2009), piše filmski časopis Holivud reporter.

"Po meni nema umjetnika sa snagom, harizmom i čistim muzičkim genijem kao DŽekson. Gledanje njegovog rada uticalo je da pravim video spotove. Njegova muzika i te slike su dio mog životnog pogleda, a prilika da kažem njegovu priču na platnu, uz njegovu muziku, je neodoljiva", izjavio je Fjukua.
 
Reditelj "Dana obuke" (2001) i "Pravednika" (2016) je podsjetio da su njegovi prvi radovi bili video spotovi, kao i da i dalje osjeća da je spajanja filma i muzike duboki deo onoga što jeste.
 
Scenario za "Majkla" će napisati Džon Logan koji je poznat po "Gladijatoru" i "Avijatoru", a producenti su Grejem King, koji je radio film o pjevaču Frediju Merkjuriju "Boemska rapsodija", kao i Džon Branka i DŽon Mekejn, koizvršioci DŽenksonove zaostavštine.
 
Nije precizirano ko bi mogao igrati DŽeksona, poznatog između ostalog i po izbeljivanju svoje kože..
 
Ponikavši u muzikalnoj afroameričkoj porodici, DŽekson je kao dječak stekao slavu u kućnom sastavu DŽeksons fajv, a potom se otisnuo na jednu od najuspješnijih samostalnih pjevačkih karijera u svijetu.
 
Iznenada je preminuo usljed srčanog udara tokom priprema za povratničku turneju 2009. godine.
 
"Prema Lajonsgejtu film će se baviti svim delovima DŽeksonovog života, ali je nejasno koliko mnogim kontroverzama pokojne muzičke ikone, pošto se snima u saradnji sa njegovom zaostavštinom, koja ga je branila od optužbi sa seksualno zlostavljanje dece", piše Holivud reporter.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )