FOTO: null

U Bileći su ugašeni požari na područjima Mirilovića i Novakinja, dok su i dalje aktivni u Bijeljanima i Dolušama, ali ne prijete naseljenim mjestima, potvrdio je starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

On kaže da će nakon sagledavanja stanja na terenu večeras dejstvovati helikopter Oružanih snaga BiH ukoliko bude potrebe.

Radmilović dodaje da će vatrogasci paljenjem kontravatre pokušati da spriječe širenje požara od Doluša prema Bileći, napominjući da je i u Bijeljanima teška situacija.

"Očekujemo da će se situacija još više pogoršati u podnevnim časovima", kaže Radmilović.

Na području HNK zabilježeno 18 požara

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona u protekla 24 sata zabilježeno je 18 požara, i to na četiri na području Mostara, osam na području Čapljine i šest na području Čitluka , saopšteno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK.

Ljubuškim vatrogascima juče je upućena ispomoć iz Čapljine jer je požar u Studencima zaprijetio kućama. Požar do jutros nije bio ugašen, ali je pod kontrolom, dok su ostali požari ugašeni. U požarima je većinom gorjela trava, nisko rastinje i otpad, navodi se u saopšenju.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )