FOTO: null

Nakon nedavnog hapšenja bijeljinskog „bijelog maga“ i iscjelitelja, višegodišnjeg prevaranta Drage Mitrovića (50) iz Ostojićeva kod Bijeljine, postepeno se odmotava klupko prevara u koje je Mitrović godinama uvodio lakovijerne ljude.

Mitrović je u prvoj polovini februara uhapšen u Sremskoj Mitrovici zbog pokušaja iznude pola miliona evra od jednog Beograđanina.

Tako je Osnovni sud u Bijeljini 28. februara ove godine donio presudu u korist Danice i Save Prodanovića iz Novog Sada, koji od Mitrovića potražuju 301.000 evra. Iako je znao da ima dospjele novčane obaveze po pravosnažnoj presudi Opštinskog suda u Novom Sadu, koja je priznata i riješenjem Okružnog suda u Bijeljini od 21. aprila 2017., Mitrović se svjesno odrekao naslednog dijela imanja svog oca Vojina u iznosu od jedne trećine imovine u korist svoje majke Radinke Mitrović. On je to učinio da bi izbjegao obaveze po ovoj presudi, piše Avaz.ba.

Zbog toga je Osnovni sud u Bijeljini donio odluku da se Danica i Savo Prodanović iz Novog Sada mogu namiriti u izvršnom postupku prodajom od oca naslijeđene imovine Mitrovića, koju je on prepisao na majku.

U pitanju su nekretnine u Ostojićevu i Donjem Brodcu kod Bijeljine, novčana sredstva u nekoliko banaka, traktor, automobil, teretno vozilo i druga imovina.

Radinka Mitrović dužna je izmiriti i troškove parničnog postupka u iznosu od 3.150 KM, navedeno je u ovoj presudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )