FOTO: null

U manje od godinu dana, bijeljinska policija se juče susrela sa devetim slučajem lažnog prijavljivanja da je postavljena bomba, a na meti šaljivdžija bio je tamošnji sud, zgrada Gradske uprave i u većini slučajeva - ugostiteljski objekti.

"Noćas će biti postavljena bomba i raznijeće hotel", glasila je rečenica koju je u gluvo doba noći zasad nepoznati muškarac putem telefona rekao radnici hotela "Drina" u Bijeljini.

Ta radnica je oko 3.30 ovaj slučaj prijavila je policiji, a po zaprimljenoj prijavi odmah su postupili policajci, koji su obezbijedili lice mjesta i zatim utvrdili da je prijetnja, zapravo, bila - lažna.

Nije poznata pozadina ove neslane šale, ali se zna da je prošle godine četiri puta lažno prijavljeno da su bombe postavljene u bijeljinskim kafanama, s tim što, kako saznaju "Nezavisne", policija sumnja da se u pojedinim slučajevima na ovaj način lokalni ugostitelji bore protiv konkurenata.

Ti slučajevi zabilježeni su od 6. marta do 16. maja. Neodgovorni pojedinci potom su se okomili na Gradsku upravu, te je prijavljeno da je u njoj postavljena bomba 8. juna prošle godine.

U sljedeće tri prijave na meti je bio bijeljinski sud. Prva je zaprimljena 22. septembra, a druga 27. oktobra, kada je rečeno: "Merhaba, u Sudu vam je postavljena bomba". U trećem slučaju, 7. decembra, prijavitelj je rekao: "Alahu egber, bomba je u Sudu".

"CJB Bijeljina apeluje na građane da na ovakav način ne zloupotrebljavaju policijske snage, kao i druge subjekte koji postupaju po dojavama - vatrogasce, Hitnu pomoć i druge. Napominjemo da će počinilac snositi i troškove nastale od strane subjekata koji postupaju po dojavi", kaže Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Ona kaže da se ranijih godina veliki broj ovih dojava odnosio na školske objekte.

"Kada su u pitanju lažne dojave o podmetanju eksplozivnih naprava u škole, najčešće su izvršioci ovih djela maloljetna lica, koja bi na ovaj način pokušala da izbjegnu određene školske obaveze, a da pri tome ni sami nisu svjesni da na ovakav način vrše krivično djelo", navela je Simojlovićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )