FOTO: null

Sportska dvorana Gimnazije „Filip Višnjić“ u Bijeljini odavno nije funkcionalna za treninge bijeljinskih sportskih klubova, koji posle svake kiše strahuju od povreda, koje bi mogli zadobiti na mokrom i klizavom parketu u sali koja prokišnjava.

Kapiten Odbojkaškog kluba Radnik Vladimir Milićević kaže za InfoBijeljina da nije nimalo lako održavati trening u uslovima kada imate vodu na parketu. 

„Pokušavamo da dijelove terena na koje kaplje voda „označimo” krpama, kako bi ih momci u širokom luku zaobilazili, što značajno otežava rad. Međutim, uz pomoć zaposlenih u dvorani snalazimo se kako znamo i umijemo“, kaže Milićević.

On hvali zaposlene na održavanju ovog objekta, koji kako navodi, čine sve što je u njihovoj moći da ga održe, ali dvorana je u takvom stanju da je jedino rješenje adaptacija.

„Isti problem imaju i drugi klubovi, koji treniraju ovdje i mi apelujemo na sve, koji vole sport da se uključe u pronalaženje rješenja. Možda bi po uzoru na okruženje trebalo uključiti razvijene firme i kompanije koje bi uložile novac i pomogle izgradnju, a dvorana bi ponijela njihovo ime“, predlaže Milićević . 

On kaže da se ne može za ovakvo stanje prozivati samo Gradska uprava i navodi da oni nikog ne prozivaju i ruže, pa tako ni one koji im ne dozvoljavaju da treniraju u salama, koje nisu u nadležnosti grada. 

Milićević vjeruje da, kada bi se u ovakvu priču uključili političari, privrednici , sportski radnici i svi koji vole sport,  teme iz sportskog života ne bi bile slične ovoj, već bi to bili uspjesi bijeljinskih sportista. 

Bijeljina odavno muči muku sa brojem objekata, koji ispunjavaju uslove za održavanje treninga. Borba za termine traje godinama, a u nekim klubovima navode da se do njih dolazi i političkom linijom.

Tamo gdje jedni mogu, drugi ne mogu, pa nije rijetko da i međusobni odnosi bivaju narušeni upravo u toj borbi za termine. Pojedinim klubovima se dešava da ostaju bez svojih članova pogotovo u mlađim selekcijama, jer roditelji djeci ne dozvoljavaju da ostaju do kasno noć. 

U Gradskoj upravi su svjesni ovih problema, u proteklih nekoliko godina izdvojili su iz budžeta značajana sredstva za izgradnju i opremanje nekoliko sportskih sala, među kojima su sportska sala u Osnovnoj školi Vuk Karadžić u Bijeljini, Sveti Sava u Batkoviću i sala škole u Dvorovima. 

Pojedini klubovi tako odlaze na treninge u Batković, ali to čine nerado i zato što moraju. Ima primjera da su sportski radnici umorni od treninga u neuslovnim salama i neprikladnim terminima, vlastitim sredstvima, kreditima i uz pomoć svojih članova adaptirali sopstvene prostore i riješili muke. 

U Bijeljini na sreću postoji veliki interes mladih za bavljenje sportom, koje je masovno i iznjedrilo je nekoliko premijer-ligaša, šampiona u individualnim sportovima, te veliki broj rekreativaca. 

Pravo je čudo da u Bijeljini koja je godinama veliko gradilište, nijedan potencijalni investitor nije prepoznao interes da izgradi višenamjensku dvoranu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )