FOTO: null

Juče je na Regionalnom prvenstvu u Doboju KK “Šampioni” iz Bijeljine učestvovao sa svojih osam takmičara i takmičarki ostvarivši veoma zapažene rezultate.

U konkurenciji od oko 500 takmičara  predstavnici KK “Šampioni”, iako ne u punom sastavu, ostvarili su zavidne  rezultate. Zlatne medalje za “Šampione” osvojili su: Luka  Vuković, Nikola  Zelenović Blagojević , Jovana Stevanović i Lazar  Marković.

Osvajači srebrnih medalja bili su: Novicki Aleksandar  i Ana Marković, dok je bronza pripala  karatistkinji  Tanji Đokić .

Karate klub “Šampioni” nedavno su ostvarili zapažene rezultate na prvom Memorijalnom karate turniru u Zavidovićima, gdje su učestvovala njihova četiri najbolja takmičara :Uroš Radan,Aleksandar Novicki ,Nikola Zelenović Blagojević i Lazar Marković.Na kontrolnom turniru  medalje su osvojili Uroš Radan – zlato, Nikola Zelenović Blagojevic – srebro, Aleksandar Novicki - srebro i Lazar Marković – bronza.

U ekipnom takmičenju, u sveukupnom plasmanu, karatisti “Šampiona” osvojili su drugo mjesto.

“Pokazali smo da imamo najbolju djecu ne samo na regiji RS i BiH, nego i na Balkanu.Treba istaći da je ovo zadnje takmičenje kontrolnog i izbornog karaktera za naše klubove i njihove članove, konkretno i za naš klub”, kaže za InfoBijeljina Milorad Marković, predsjednik KK “Šampioni” Bjeljina i  predsjednik Karate federacije RS i BiH.  

Nakon višegodišnjih pregovora, predstavnici karate sporta konačno su ujedinili stavove i na konstituirajućoj skupštini, koja je održana u Sarajevu, izglasali ujedinjenje ovog sporta na nivou BiH. Novim statutom regulisano je da će državni Savez imati tri predsjednika, a ovaj istorijski trenutak za karate  desio  u pravom trenutku, uoči predstojećeg Evropskog prvenstva.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )