FOTO: null

Stanovnici Republike Srpske ove godine, ako je suditi prema najavama iz preduzeća zaduženih za održavanje puteva, ne bi trebalo da čuju čuvenu rečenicu “Snijeg iznenadio putare”, jer u zimskim službama tvrde da su ove sezone zaista spremni za snježni pokr

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Bijeljina Tomica Stojanović naveo je da će gradske ulice čistiti “Bijeljina put”, a seoske puteve firma “Buk promet”, dok će javne površine i trotoare po gradu čistiti AD “Komunalac”.

Za ove poslove iz gradskog budžeta biće izdvojeno oko 230.000 KM.

– Abrazivni materijali i vozila će biti spremni na vrijeme, tako da naši građani mogu biti spokojni kada je riječ o zaštiti od snježnih padavina – najavio je Stojanović.


Nesavjesni vozači

U preduzećima koja održavaju puteve u RS tokom zime kažu da im najveće probleme stvaraju nesavjesni vozači koji u zimskom periodu voze sa ljetnim gumama, ali i vozači kamiona koji izbjegavaju da koriste zimsku opremu.

- Teretna vozila nam zadaju najveće glavobolje, jer voze bez opreme, pa smo u stalnom dosluhu sa policijom kako ih ne bi puštali u uspone gdje snijeg nije potpuno očišćen. U suprotnom se popriječe po sredini puta i blokiraju saobraćajnice - kaže Dragan Buloščić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )