FOTO: InfoBijeljina

Upornost, marljivost, iskustvo, samo su neke od odlika koje krase Milenka Mitrovića, odbornika Pokreta za Bijeljinu. Dokazao je to u prethodnim godinama, kada je kao mlad uplovio u vode „politike“ a potom postigao zapažene rezultate.

Na izborima 2004. prvi put se kandidovao za odbornika a do cenzusa nedostajalo mu je samo sedam glasova. Taj cilj ostvario je četiri godine kasnije i evo već četiri mandata obavlja dužnost odbornika lokalnog parlamenta. 
 
Ništa u životu se ne dešava slučajno a u svemu što radite, kako kaže Mitrović, morate dati svoj maksimim. 
 
„Prije nego što sam se angažovao u politici 2002. godine, bavio sam se privatnim poslovima kroz koje sam sarađivao sa mnogim ljudima, te su me često pitali zašto svoje organizacione sposobnosti ne bih pokušao da prenesem i na političko polje. I kada sam odlučio, sve je išlo nekako spontano. Trudim se da pomognem sugrađanima i našoj lokalnoj zajednici  jer mislim da je to dužnost svakog političara“, kaže Milenko. 

 
Kao iskusnog političara, sada ga brine činjenica da se nalazimo u  svojevrsnom političkom vakuumu, gdje bez sinergije lokalne i republičke vlasti ništa ne može da funkcioniše u punom kapacitetu.
 
„Kao predsjednik Pokreta za Bijeljinu i odbornik uvijek sam se zalagao za blisku saradnju nižih i viših političkih struktura, jer Bijeljina samo zajedničkim radom svih nas može da nastavi svoje profilisanje kao ekonomski, privredni i kulturni centar“, upozorava Mitrović. 
 
Kao odbornik, koji je bio dio skupštinske većine, učestvovao je u donošenju gotovo svih važnih odluka za realizaciju kapitalnih projekata, poput izgradnje gradske kanalizacije, Centra za kulturu, Centra za visoko obrazovanje. 
 
U toku šesnaestogodišnje odborničke karijere podržao je izgradnju puteva u semberskim mjesnim zajednicama, gradskih ulica, pješačke staze u Ulici Stefana Dečanskog i druge infrastrukturne projekte među kojima se izdvajaju industrijske zone.
 
„U proteklom periodu su osnovane i mnoge važne institucije, kao što su Agrarni fond, Gradsko pozorište i ponosan sam što sam bio dio takvog uspješnog tima“, navodi Mitrović.  
 
Podsjeća da je odbornike birao narod te bez obzira na drugačije političke poglede, niko nema pravo da zanemarujemo njegove potrebe.  
 
„Razlike među odbornicima trebalo bi da nas dovedu samo do konkretnijih i kvalitetnijih odluka, što Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“ i pokazuje, ali mi je žao što gradonačelnik ne shvata bogatstvo pluralizma, nego iz dana u dan srlja u sve veće podjele i izaziva nezadovoljstvo građana. Kada je riječ o republičkom nivou, postoje pojedinci koji iskreno žele da se Bijeljina razvija jednako kao i Banjaluka i cijela Republika Srpska i zbog toga mi je izuzetno drago“, kaže Mitrović. 

 
Razvoj Grada i uopšte Semberije pa i Republike Srpske, njegovi su priroiteti. 
 
„Ulaganje u školstvo i infrastrukturu je ulaganje koje će se uvijek isplatiti. Treba nastaviti sa razvojem industrijskih zona i otvaranjem novih radnih mjesta. Nikada ne smijemo zaboraviti socijalno ugrožene kategorije stanovništva i moramo se truditi da naših sugrađana u stanju socijalne potrebe bude što manje.Treba pomoći, koliko je u našoj moći i penzionere, poljoprivrednike. Treba raditi sve da zadržimo mlade ljude na ovim prostorima“, kaže Mitrović.
 
Iako vjeruje da građani prepoznaju ko ima viziju i ko vidi Bijeljinu u narednih 10 - 15 godina, a ko samo želi da pokupi jeftine poene na dnevno-političkom nivou, želi da sugrađanima i biračima bude prvo komšija, prijatelj, čovjek na čija vrata uvijek mogu pokucati. 

 
„Moramo da vodimo računa o onome po čemu će nas pamtiti naša djeca i unuci. Niko ne može da ispuni sve želje ni zahtjeve ali svako od nas može da se bori za bolju budućnost. Ako mogu pomoći ću, ako ne reći ću bez ustručavanja i uvijanja, jednostavno, bez lažnih obećanja.To mogu posvjedočiti svi koji me poznaju. I upravo zbog toga trajem na političkoj sceni“, kaže Milenko Mitrović. 
 
Odbornik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović dodaje da slobodno vrijeme voli da provodi sa porodicom, prijateljima. Iz neobaveznog razgovora sa bliskim ljudima  rađaju se ideje i inicijative. 
 
A Pokret za Bijeljinu će se potruditi da ih sprovede u djelo, obećava Milenko Mitrović.  
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 4 )