FOTO: null

U nedjelju, 26. marta održan je peti po redu Međunarodni karate turnir „Bushido Banja Luka Open 2017“ koji je ove godine okupio 1.100 takmičara iz preko 70 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Austrije. Domaćin i tehnički organizator tu

"U prepunom Boriku naš klub predstavljalo je 20 takmičara i takmičarki, u katama pojedinačno, zatim u borbama pojedinačno i  ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji . Ukupno je osvojeno 12 medalja, od toga pet zlatnih u borbama pojedinačno te ekipno, jedna srebrna u katama pojedinačno i šest bronzanih; u katama dvije i četiri u borbama sve pojedinačno", rekao je Goran Ivković, ispred KK UNSU Bijeljina.

Zlatne medalje osvojili su:

  • Radan Uroš u borbama pojedinačno, u kategoriji mladjih kadeta (U13) +55kg
  • Sara Kalajdžić u borbama pojedinačno, u kategoriji mlađih kadetkinja (U13) -44kg
  • Nedić Saša u borbama pojedinačno, u kategoriji juniora +76kg
  • Muška ekipa  (Nedić Saša, Stanišić Damjan kk. „Akademac“, Obrad Đurić i rezervista Aleksandar Ivković) u borbama ekipno u kategoriji juniora
  • Marija Gavrilović u borbama pojedinačno, u kategoriji mlađih pionirki (U9) -26kg koja se okitila i jednom srebrnom medaljom u katama pojedinačno u kategoriji mlađih pionirki (U9)

Bronzane medalje osvojili su:

  • Nikolina Paprica u borbama pojedinačnno, u kategoriji kadetkinja -47kg
  • Jovana Krstić u borbama pojedinačno, u kategoriji kadetkinja -54kg
  • Jelena Tripunović u borbama pojedinačno, u kategoriji mlađih kadetkinja (U13) -39kg
  • Kekić Damjan u borbama pojedinačno, u kategorji pionira (U10) -+45kg
  • Sergej Stevanović u borbama pojedinačno, u kategoriji pionira (U11) -40kg
  • Vukašin Tripunović u katama pojedinačno, u kategorjiji mlađih pionira (U9)

Pored navedenih rezultata imali su još nekoliko prilika za polufinala koja garantuju medalje ali im je nedostajalo sportske sreće, a u nekim slučajevima sportske povrede u toku takmičenja.

U ukupnom plasmanu, na osnovu zbira osvojenih medalja, klub iz Bijeljine je u konkurenciji 70 klubova zauzeo visoko deveto mjesto čime su nastavili kontinuitet dobrih plasmana i rezultata. 

Turnir je, kako navode, poslužio kao pripremni i kontrolni pred zvanična prvenstva koja im slijede a rezultati koje postižu u poslednjem periodu ih raduju i dokaz su da se u klubu radi dobro i da su na pravom putu. 

"Moramo istaći nastupe našeg juniora Nedića koji je svojim nastupima kako u pojedinačnom dijelu tako i ekipnom u konkurenciji juniora briljirao i ostavio jak i snažan utisak na svoje protivnike ali i na sve prisutne. Nedić je svih sedam mečeva dobio ubjedljivo i bio pravi kapiten u ekipnom dijelu gdje smo u velikom finalu rezultatom 2:1 uspjeli da pobjedimo favorizovanu Energiju iz Banja Luke. Pored Nedića Radan i Kalajdžićeva su takođe imali uvjerljive nastupe i bez većih problema u veoma jakoj konkurenciji opravdali ulogu favorita. Gavrilovićevu ističemo kao jednu od največih nada našeg kluba jer je pored toga što je u predhodnom periodu pokazala kvalitet u katama ovaj put  je pokazala da podjednako dobra može biti i u borbama", zaključio je na kraju razgovora Goran. 

Ono što je najvažnije da su svi naši takmičari potvrdili dosadašnji kvalitet  te pokazali zavidan nivo forme pred Prvenstvo Republike Srpske za djecu do 13 godina, narednog vikenda u Foči, a nakon toga i dječije Prvenstvo BiH sredinom aprila mjeseca. 



Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )