FOTO: null

Tokom ove sedmice u Umagu se održava deseti po redu „WKF trening kamp za mlade“ a za kraj sedmice, odnosno; petak, subota i nedjelja predviđen je „Karate 1 WKF SVJETSKI KUP ZA MLADE“.

Organizator je Svjetska karate Federacija (WKF) u saradnji sa hrvatskom karate Federacijom.

Za učešće se prijavilo rekordnih  2500 takmičara, između 12 i 21 godine iz čak 69 zemalja svijeta.

Karate klub "UNSU" će predstavljati četiri takmičara: Uroš Radan (U14, -55kg); Sara Kalajdžić (U14, -42kg); Saša Nedić (juniori, +76kg) i Dajana Kalajdžić (kadetkinje, +54kg).
Prvobitno je bilo planirano da nastupi još jedna kadetkinja, međutim, kako pasoš nije stigao na vrijeme ona ipak neće moći putovati.
Podatak da će na kupu učestvovati čak 2500 učesnika iz 69 zemalja svijeta govori o važnosti jednog ovakvog događaja a činjenica da će se isti uz Svjetsko prvenstvo krajem godine bodovati za Olimpijske igre za mlade naredne godine u Argentini  govori da će ovaj Svjetski kup biti namasovniji i najkvalitetniji u istoriji.
Prva tri dana kampa učesnici će trenirati sa svjetskim i evropskim šampionima poput Agajeva iz Azerbejdžana, Lefevrea iz Belgije, Benetela i Valdezija iz Italije, Brouza iz Brazila, Stojadinova iz Srbije i Diaza iz Venecuele. Četvrtak je planiran za potvrde prijava i vaganje takmičara a od petka do nedjelje takmičenja po kategorijama.
"Iako smo vrlo mlad klub sa vrlo skromnim klubskim budžetom zahvaljujući roditeljima smogli smo snage da učestvujemo na jednom ovakvom važnom događaju", rekao je za InfoBijeljina Goran Ivković, predsjedik kluba. 
Put Umaga jutros rano krenuli su Uroš Radan i Sara Kalajdžić koji će prisustvovati i uzeti učešće na trening kampu; ponedeljak, utorak i seijedu a u četvrtak će im se pridružiti drugi dio tima; Saša Nedić i Dajana Kalajdžić sa trenerom Milijanom Tripunovićem.
"S obzirom na njihovo iskustvo ali i dosadašnje rezultate očekujemo dobre nastupe i plasmane. Sigurno je da se potajno nadamo i barem jednoj medalji koja bi za sve nas u klubu ali i za karate sport Semberije značila mnogo ali iskreno, s obzirom na broj i kvalitet učesnika, svaki plasman među osam najboljih bit će ogroman uspjeh", zaključio je na kraju Ivković.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )