FOTO: InfoBijeljina.com

Ekipa "Knez" bijeljinske Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" ušla je u polufinale onlajn takmičenja u vjeronauci o temi "Znameniti Srbi" za đake iz srpskih zemalja i dijaspore, u kojem je učestvovalo 228 ekipa.

Takmičenje se organizuje drugu godinu pod pokroviteljstvom organizacije "Mir Božiji" i uz blagoslov i podršku Srpske pravoslavne crkve.

Ove godine učestvovalo je 228 ekipa, a činile su ih po tri takmičara iz osnovnih škola uzrasta od 10 do 15 godina, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Učestvovao je veoma veliki broj takmičara iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Federacije BiH, Makedonije, ali i iz Austrije, NJemačke, Danske, Italije, Rumunije, Kanade, SAD i drugih zemalja.

Sa prostoje koje pokriva Eparhija zvorničko-tuzlanska, od Zvornika do Doboja, učestvovalo je više od 20 ekipa.

Kao i prošle godine, uspjeh su ponovili učenici Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" iz Bijeljine koji su imali dvije ekipe "Knez" /Sara Tara Tomić, Anastasija Jokić, Ivana Čorić/ i "Istok" /Isidora Vrućan, Sofija Rakić, Anđela Pantić/, koje su nastupale ispred škole i jednu ekipu "Sveti Pantelejmon" /Anastasija Lukić, Andrej Lukić, Ana Mišra/, koja je nastupala ispred hrama Svetog Pantelejmona u Bijeljini.

Sve tri ekipe su kroz onlajn takmičenje prošle prvi krug i dospjele među 50 najboljih ekipa, a potom je u drugom krugu ekipa "Knez", drugi put za dvije godine, izborila veliko polufinale osam najboljih ekipa, koje će i u ovom krugu biti onlajn zbog epidemioloških mjera.

Takmičari su se, kako se navodi, pripremali više od tri mjeseca, a kviz je imao interesantnu i dosta obimnu literaturu sa oko 1.000 pitanja.

"Završnica takmičenja planirana je krajem januara i početkom februara. U veliko finale idu dvije najbolje ekipe, a pobjednika očekuju vrijedne nagrade", naveo je vjeroučitelj Danijel Vasić.

Cilj takmičenja i i ove, kao i prošle godine kada je tema bila "Nemanjići", jeste edukativno povezivanje Srba radi očuvanja tradicije, vjere, pisma i jezika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )