FOTO: ilustracija

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Vojkana Gajića (68) iz Bijeljine i njegovog sina Jovana Gajića, te njihove firma „BUK PROMET“ d.o.o. Bijeljina, a koja ih tereti za poresku utaju 163.000 KM.

"Zbog utaje poreza prilikom gradnje i prodaje stambenih objekata u Bijeljini, optužena su dva fizička i jedno pravno lice, preduzeće. Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Vojkana Gajića, rođenog 1951. godine u Bijeljini, Jovana Gajića, zvanog “Joco“, rođenog 1974. godine u Bijeljini, te pravnog lica „BUK PROMET“ d.o.o. Bijeljina, čija su odgovorna lica prvooptuženi i drugooptuženi", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

U saopštenju se još dodaje da se optuženi terete da su početkom 2015. godine, prilikom izgradnje i prometa stambeno-poslovnih zgrada u Bijeljini, ostvarili oporezivi prihod u iznosu od 962.382,34 KM te navedeni promet nisu evidentirali u poslovnim knjigama niti obračunali i prijavili PDV u skladu sa poreznim zakonodavstvom BiH.

"Prema navodima optužnice, optuženi nisu obračunali niti platili porez na dodatu vrijednost (PDV) u iznosu od 163.605 KM te su na taj način ostvarili nezakonitu imovinsku korist, a nanijeli štetu budžetu i svim građanima BiH. Optuženi se terete da su počinili krivično djelo porezne utaje iz člana 210 KZ-a BiH", stoji u saopštenju.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )