FOTO: InfoBijeljina.com

U prošloj godini na regiji područnog odjeljenja Inspektorata u Bijeljini dogodile su se dvije smrtne povrede na radu, rečeno je portalu InfoBijeljina iz Inspektorata Republike Srpske, odakle su dodali da je jedna bila u oblasti građevinarstva, a druga u kategoriji ostalih djelatnosti.

„Bilo je i 26 težih povreda na radu, i to: pet u šumarstvu i drvnoj industriji, dvije u hemijskoj industriji, jedna u elektroprivredi, dvije u građevinarstvu i 16 u ostalim djelatnostima“, naveli su iz Inspektorata Republike Srpske. 

Kao najrizičnije djelatnosti sa aspekta zaštite na radu izdvajaju se šumarstvo i drvna industrija, građevinarstvo, elektroprivreda, te hemijska industrija, u kojima posmatrano po godinama postoji kontinuitet nastanka povreda na radu, dodaju to iz Inspektorata RS.  

„U kategoriju ostale djelatnosti svrstavaju su pojedinačni slučajevi povreda na radu u oblastima kao što su trgovina, turizam, saobraćaj, kultura, prosvjeta, komunalne djelatnosti i drugo, u kojima povrede na radu nisu izražena pojava i u poređenju sa prethodnim godinama nemaju trend kontinuiteta", ističu iz Inspektorata Republike Srpske za InfoBijeljinu.

U oblasti zaštite na radu nepravilnosti su se najčešće odnosile na propuste u pogledu organizacije i sprovođenja mjera zaštite na radu, primjenu preventivnih mjera, osposobljenost radnika za bezbjedan rad, te propuste u pridržavanju i sprovođenju tehničkih normi zaštite na radu.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )