FOTO: Intervencija policije u Ulici Dositeja Obradovića / InfoBijeljina

U ovoj godini, više od 1.000 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje i zaustavljanje napisala je bijeljinska policija, potvrđeno je za InfoBijeljina u PU Bijeljina.

Radenko Knežević, inspektor Sektora policije iz PU Bijeljina pojašnjava da se fotografisanjem dokumentuje da je vozilo nepropisno parkirano, odnosno zaustavljeno, što je u skladu sa članovima 73 i 74 Zakon o osnovana bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
 
"Nakon dokumentovanja prekršaja, na adresu vlasnika vozila se upućuje zahtjev za izjašnjenje ko je u tom momentu upravljao vozilom nepropisno parkiranim, ko je upravljao, odnosno ko je načinio prekršaj. Na osnovu dobijanja podataka o vlasniku odnosno počinitelju prekršaja izdaje se prekršajni nalog", pojašnjava Knežević za portal InfoBijeljina.
 
Kazna predviđena za nepropisno parkiranje ili zaustavljanje iznosi 40 KM, a ako se uplati u roku od osam dana, polovina se otpisuje.
 
U nekim slučajevima u našem gradu interveniše i takozvani pauk. 
 
"U drugom slučaju, ukoliko vozilo značajno ometa ili ugrožava odvijanje saobraćaja angažuje se i specijalno vozilo „pauk“ koje vrši uklanjanje i deponovanje vozila", pojašnjava Knežević.
 
Za period od devet mjeseci ove godine izdato je 1.046 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje i zaustavljanje, a za isti period „pauk“ je odvezao 391 vozilo.

BONUS VIDEO:


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )