FOTO: null

Bijeljinsko preduzeće za proizvodnju dijelova automobilsku industriju „SEP“ sklopilo je ugovore za proizvodnju dijelova za sve japanske automobile, a uskoro će početi raditi i za „Volvo“ i „Pasat“.

Zahvaljujući ugovorenim poslovima, od 01. januara „SEP" zapošljava 34 nova radnika, potvrdio je za poslovni portal "Capital" Rado Maletić direktor preduzeća za proizvodnju dijelova za motorna vozila, cijevi za protok tečnosti, rezervoara i brizgaljki za pranje vjetrobranskih stakala.

"Trenutno zapošljavamo 87 radnika, uglavnom ženske radne snage. Zahvaljujući potpisanom ugovoru sa engleskom firmom "Kautex" otvorena su nam vrata za snabdijevanje našim proizvodima kompletnog programa japanskih vozila koja se proizvode u Evropi".

Maletić ističe da će u ovoj godini "SEP" proizvoditi dijelove još i za "volvo" i "pasat", što znači nova radna mjesta.

Inače, „SEP" od 2005. godine svoje proizvode plasira na tržište zamalja Evropske unije i u Srbiju. Proizvodi ovog preduzeća ugrađuju se u automobile: "Reno", "Citroen", "Nisan", "Toyota", "Jaguar" i "Fiat".

Prošle godine su pretrpjeli veliku štetu od poplava, ali nisu dobili pomoć ni od jedne institucije. U teškoj poslovnoj godini ostvarili su dobit od 8.000 evra. Osnivački kapital "SEP-a" je slovenački.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )