FOTO: pixabay

Pet godina otkako je Semberija dobila novu, savremenu zdravstvenu ustanovu. Hospitalizovano 75.000 pacijenata, operisano 20.000 i rođeno 4.500 beba

Za pet godina rada u novoj bijeljinskoj bolnici pregledano je u poliklinici oko 700.000 pacijenata, hospitalizovano oko 75.000, urađeno 20.000 operacija iz različitih hirurrških oblasti, i rođeno je 4.500 beba - kaže profesor dr Siniša Maksimović, direktor Opšte bolnice "Sveti vračevi".

Od septembra 2014. godine u bolnici nazvanoj popularno "Srpski Hjuston" u Semberiji radi i savremena angio-sala koja pruža najsavremeniju zdravstvenu zaštitu stanovnicima Semberije i RS. U prvoj godini rada angio-sale zbrinuto je oko 600 pacijenta i urađeno 750 procedura.

- Danas se u angio-sali urade intervencije na krvnim sudovima srca kod 900 pacijenata i više od 1.200 procedura - dodaje Maksimović.

Novo zdanje bolnice, kako je još na otvaranju rekao predsednik RS, Milorad Dodik, pored ostalog, je "zajedničko djelo svih nas i naš zajednički uspjeh".

U 2015. godini je na Svjetski dan borbe protiv dijabetesa u bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini otvoren Centar za edukaciju djece oboljele od dijabetesa, čiji je cilj unaprijeđenje liječenja i prevencija komplikacija ove teške bolesti od koje u regiji boluje 50 djece.

U 2016. prvi put u bolnici je urađena rekonstruktivna operacija pigmentne promjene u nosu kod dječaka od četiri godine. Operaciju je uradio direktor Instituta za majku i dete u Beogradu i dečji hirurg dr Radoje Simić.

- Zadivljen sam kako Bolnica u Bijeljini izgleda, u vrlo mnogo segmenata je i bolja od mnogih bolnica u Beogradu, sve je savremeno, a ono što je najbitnije i u šta sam se uvjerio je da osoblje zna da rukuje tom opremom i da je primjeni u liječenju djece - rekao je dr Simić.

U 2017. u bolnici je prvi put urađena komplikovana procedura otvaranja koronarne arterije koju je izveo svjetski priznat interventni kardiolog profesor dr Siniša Stojković iz Beograda.

RADI 136 LEKARA

U bolnici je zaposleno 560 radnika različitih profila, od medicinskih sestara, laboranata, rendgen tehničara, medicinskih tehničara, do radnika zaposlenih u tehničkoj i administrativnoj službi. U bolnici radi 136 ljekara - doktora nauka, magistara medicinskih nauka, subspecijalista, specijalista i ljekara na specijalizaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )