FOTO: null

Bijeljina ima status grada ali ne i dovoljan broj kanti za smeće na javnim površinama i u centralnim gradskim ulicama. Nekada ih je istina imala.

Na području grada bilo je 197 kanti za odlaganje sitnog otpada, a onda su preko noći nestale. 

U gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove prije dvije i po godine nam je na pitanje, zbog čega su kante uklonjenje, rečeno, da su za sve krivi nesavjesni građani.

Zbog nesavjesnog ponašanja pojedinih građana, koji su kompletan kućni otpad ostavljali pored ili u kante, bili smo prinuđeni da uklonimo veći broj, a u svakoj ulici su ostale po dvije“, odgovorio nam je u julu mjesecu 2015. godine dopisom načelnik Odjeljenja Tomica Stojanović.

U nastojanju da dođemo do odgovora na pitanje građana, gdje su kante i zašto ih nema u broju koji bi bio optimalan za gradsko područje, ponovo smo početkom ovog mjeseca zamolili da nam odgovore – zašto su u ulicama Gavrila Principa, Nikole Tesle, Miloša Crnjanskog i Gradskom trgu postavljene po jedna, dvije ili nijedna kanta i da li je to dovoljan broj. 

Pitali smo i da li je, ako je razlog za njihovo uklanjanje prije dvije godine bio nesavjesno odlaganje smeća, primjerenije bilo kažnjavati one koji to rade nego uklanjati kante. 

Odgovor do danas nismo dobili. 

Vas molimo da svo sitno smeće za koje se pojavi potreba da ga odložite, stavite u džep ili u torbu do prve kante. 

Prvo, nećete se izložiti „blamu“ da vas neko vidi i kaže da ste nekulturni, drugo nećete se izložiti opasnosti da baš u tom trenutku naiđe komunalni policajac i kazni vas. I ono što je najvažnije, ne činite to, jer ne ide uz manire stanovnika jednog grada. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )