FOTO: Glas Srpske

Bivši premijerligaš Radnik u nastavak prvoligaškog karavana ulazi sa ciljem da ekipa ostane u gornjem dijelu tabele i ako je moguće da za koju stepenicu popravi trenutno sedmo mjesto.

Iza Semberaca, koji su na kraju prošle sezone ispali iz elite BiH, je dosta turbulentan prvi dio prvenstva, pogotovo njen sam početak, jer su kasnili sa pripremama koje su počeli sa veoma malim brojem fudbalera.  Zbog toga i ne treba da čudi što je ekipa jesen završila sa čak 18 bodova manje u odnosu na Krupu.
 
- Bilo bi neskromno da sa velikim bodovnim zaostatkom najavimo borbu za sam vrh tabele. Mnogo je realnije da u nastavku sezone napravimo kostur ekipe sa kojim ćemo u narednom prvenstvu jurišati na titulu. To će nam i biti vodilja u nastavku sezone, ali je sigurno da ćemo dati sve od sebe da bar za koju stepenicu popravimo plasman - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić.
 
U zimskoj pauzi klub je napustilo sedam fudbalera. Otišli su Dejan Živković, Bojan Burazor, Sergej Manojlović, Brajan Ananijas, Uroš Vesić, Đorđe Kasalović i Ljubomir Kovačević.
 
- Sigurno da će nam najviše nedostajati Živković i Burazor koji su bili standardni prvotimci, ali nismo ih uspjeli zadržati. Međutim, nismo sjedili skrštenih ruku i već smo doveli četiri pojačanja. Iz Kozare je stigao Marko Despotović, a iz Leotara smo vratili “dijete” Radnika Dragana Matkovića. Naši novi članovi postali su Dušan Ristić, koji je stigao iz Podrinja, te doskorašnji fudbaler Sutjeske iz Foče Nikola Danilović. Cilj nam je da dovedemo još dva fudbalera za napad. Riječ je o krilu ili ofanzivnom veznom, te napadaču - nastavio je Đurić.
 
Njegovi izabranici do nastavka prvenstva odigraće šest utakmica od kojih će jedna biti i zvanična u okviru osmine finala Kupa BiH.
 
- Prvi rival 25. januara biće nam Zvijezda 09, a 1. februara u Siminom Hanu igramo protiv Gradine iz Srebrenika. Četiri dana kasnije sastajemo se sa zvorničkom Drinom, a 11. februara sa federalnom drugoligašem Gornjim Rahićem. Njih smo namjerno izabrali za protivnika, jer 18. februara u osmini finala gostujemo u Zenici kod Čelika, koji je takođe federalni drugoligaš. “Generalku” ćemo odigrati 25. februara protiv Alfa Modriče. Cjelokupne pripreme obavićemo u Bijeljini i nadam se da nam vremenske prilike neće mnogo remetiti plan rada - dodao je Đurić.
 
Igrači
 
Na prvom okupljanju fudbalera Radnika u 2023. godini bilo je prisutno 25 fudbalera. To su golmani: Nikola Lakić, Dalibor Mitrović i Stefan Oplakan, te igrači: Miloš Jokić, Nenad Rašević, Slobodan Tomić, Marko Despotović, Stefan Josipović, Nenad Srećković, Aleksandar Vasić, Stefan Paranos, Dragan Matković, Nikola Danilović, Nikolaj Milić, Milan Gavrić, Jovan Novak, Aleksandar Maksimović, Miljan Odžaklić, Pavle Maletić, Marko Dedijer, Andrija Lošić, Dušan Ristić, Dragan Došlo, Andrej Krstić i Sergej Manojlović.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )