FOTO: InfoBijeljina.com

Puna sala Centra za kulturu „Semberija“ potvrdila je da je nastup Big Benda RTS-a sa solistkinjom Aleksandrom Bijelić bio odličan potez Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“, uz podršku Grada, a Bijeljinci su pokazali da i te kako znaju da cijene kvalitetnu džez muziku, te da bi ovakvi i slični koncerti trebalo da se nađu na kulturnoj sceni Semberije mnogo češće.

Big Bend RTS-a podsjetio je publiku tokom sat i po nastupa na neke od najpoznatijih džez melodija, a osim mejnstrima, Bijeljinci su uživali u solo tačkama izvrsnih muzičara koji su u odmjerenim sekvencama iskazali svoju virtuoznost.

 
Srđan Mihalić iz Bijeljine rekao je nakon koncerta za InfoBijeljinu da je uživao u džez melodijama i da bi u našem gradu trebalo da bude više ovakvih događaja.

 
- Bilo je zaista odlično i koncert je za svaku pohvalu. Tek nakon ovakvih događaja shvatimo koliko smo, svakodnevno, zaokupljeni kojekakvim drugim žanrovima muzike. Sa džezom treba upoznati mlađe generacije, posebno učenike Muzičke škole – naveo je Mihalić.
 
Jedan od organizatora i član Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“ Siniša Pajić istakao je da su, osim publike, i članovi Big Benda večeras ponijeli prelijepe utiske iz velike sale Centra za kulturu.

 
- Napokon su Bijeljinci imali priliku da čuju šta znači dobar džez i još jednom zahvaljujem kolegama, prijateljima, humanim ljudima i Gradskoj upravi na pomoći u organizovanju ovakvog događaja. Bilo je mnogo ovacija, solistkinja Aleksandra Bijelić je kasnije pohvalila publiku, jednostavno, vidjela se emocija koja je iskrena. Očekujem da ćemo i narednih godina nastaviti da dovodimo u Bijeljinu ovako sjajne muzičke sastave – naglasio je Pajić.
 
Sav prihod od ulaznica biće u potpunosti doniran Udruženju za pomoć licima sa autizmom „Drugačiji svijet“ iz Bijeljine.
 
Big Bend RTS-a osnovan je 1948. godine, a danas je to moderan orkestar koji realizuje koncerte nastupajući sa najeminentnijim džez muzičarima današnjice iz zemlje i svijeta.
 
Džez vokal Aleksandra Bijelić, koja je svojim glasom oduševila Bijeljince, inače je profesor džez i savremenog pjevanja u školama u Beogradu i Nišu. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )