FOTO: InfoBijeljina

Veliki broj građana Bijeljine krenuo je večeras u litiji od Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini, gdje je služen moleban u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori, do centra grada.

U molitvenoj šetnji prema Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića - mladi i stari, porodice s djecom, navijači, predstavnici političkog i javnog života grada dali su podršku svetinjama i srpskom narodu u Crnoj Gori. Sa zastavama u rukama i transparentima građani Bijeljine su poručili braći u Crnoj Gori da nisu sami. 

Okupljenima su se na trgu nakon što je pročitano pismo podrške kratko obratili predsjednik Boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović kao i Drago Mirković, likovni umjetnik i privrednik, a svojevrsnu poruku kroz svoj nastup uputio je i guslar Đorđije Koprivica.

Priređena je i bakljijada, a ovaj veličanstveni skup koji je uprkos hladnoći i magli okupio veliki broj Bijeljinaca protekao je dostajanstveno kako i dolikuje.

Povodom poslednjih događaja u Crnoj Gori, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ovakvi skupovi se osim u crnogorskim,  održavaju i u mnogim gradovima Republike Srpske i Srbije.
 

POVEZANA VIJEST:

Stotine Bijeljinaca na molebanu u Sabornom hramu /FOTO/

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )