FOTO: null

Na startu Regionalne bokserske lige Radnik iz Bijeljine (BiH) sinoć je bio bolji u Hali sportova i pobedio ekipu Lazarevac-Metalac sa 12:4, što je iznenađenje samo za one koji nisu bili među preko 1.000 gledalaca.

Jedine pobede domaćinu doneli su Dušan Janjić protiv Magovca u perolakoj i Lazar Stanojević protiv Mitrovića u poluvelter kategoriji. Janjić je bio bolji i ubedljiviji, dok je Stanojević bio preduzimljiviji.

Već posle poraza Nikole Bukilice protiv Šaćirija u lakoj, odnosno Petra Živkovića protiv Fetahovića u velter kategoriji bilo je jasno da će gosti slaviti. Živković se u drugoj rundi našao na podu posle levog krošea Fetahovića.

Aleksa Marković je, uz "pomoć" trenera, dozvolio sebi luksuz da prebaci dozvoljenu težinu za srednju kategoriju, pa je Tomić dobio bez borbe. Džemal Bošnjak u poluteškoj i Elvir Šendro u teškoj bili su sigurni protiv Stevana Čolovića i Miljana Stevanovića, koji, rekli bismo, nemaju ni konstituciju za te kategorije.

Iznenađenje večeri priredio je Dašo Simeunović u superteškoj, koji je odlukom sudija 2:1 savladao 15 kg lakšeg Milutina Stankovića, višestrukog prvaka Srbije i vicešampiona Evrope, koji je gotovo nesportski podneo poraz. Stanković je prihvatio borbu iz bliza sa obostrano dosta udaraca, pa nije ispunio obećanje dato na pres konferenciji u Valjevu da će u Regionalnoj ligi imati stopostotan učinak!

Bokseri Radnika bili su pripremljeniji i obučeniji, imaju trojicu levorukih takmičara, a bezmalo polovina njih je sa "spuštenim gardom" što sebi mogu da dozvole samo naučeni i sigurni u sebe. Lazarevac je okupio takmičare van tog grada, samo je Marković njihov, a Metalac se našao na usluzi e da bi oživeo boks u Valjevu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )